The beautiful Belogradchik

Afgelopen zomer ben ik voor 2 weken naar Bulgarije geweest. Ik heb daar samen met nog een groep andere mensen geholpen in een weeshuis. We verbleven als groep ook in het weeshuis zelf, wat echt supergezellig was met al die kinderen. Ook hadden we hele leuke tolken. We hadden tolken, omdat die kinderen amper Engels kunnen en wij als Nederlanders niet echt Bulgaars kunnen spreken. Het weer was daar trouwens ook echt top. Echt lekker zomer weer! Ik heb daar echt een geweldige tijd gehad.
Naast het feit dat we veel organiseerden en klusten in het weeshuis, hadden we ook veel vrije tijd. En toen we een keer een dag vrij hadden zijn we naar de ‘vesting van Belogradchik’ geweest. En het is een plek die ik graag met jullie willen delen.
De vesting van Belogradchik is één van de mooiste plekken die ik ooit bezocht heb. Het ligt hoog in het gebergte vlakbij bij het plaatsje Belogradchik. En zodra je het parkeerterrein van de vesting oprijdt, zie je hoe enorm de rotsen zijn. Zodra je het fort betreedt, moet je eerst een grote trap beklimmen en vervolgens loop je in het gebergte langs de rotsen en zijn er zo nu en dan wat trappen om te beklimmen met als doel om het hoogste punt te bereiken met het prachtige uitzicht. Nu zullen er ook nog wel alternatieve routes zijn die je naar andere plekken leiden in het gebied vol met gigantische rotsen. Ik heb het zelf als een ontzettend leuk, mooi en gaaf avontuur ervaren. De foto’s die ik daar had gemaakt leken in eerste instantie een beetje mislukt te zijn, maar toen ik ze eenmaal ging bewerken, werden ze toch nog best wel mooi.

Dus als je ooit van plan bent om naar Bulgarije te gaan, dan raad ik je zeker aan om de vesting van Belogradchik te bezoeken.

Heb jullie nog leuke plekken bezocht deze zomer?

Liefs, Margriet

3 Comments

 1. Simone 21.08.2017

  Echt suuuper mooi land blijft het ook.
  De foto’s zijn ook echt mooi bewerkt!

  Beantwoorden
 2. Silke 21.08.2017

  Wat lief van je dat je zo’n werk hebt gedaan in het buitenland! En supermooie foto’s ook, wooow. Nu wil ik meteen naar daar op reis vertrekken, haha! Liefs 🙂

  Beantwoorden
 3. Emma 21.08.2017

  Wauw zeg, wat gaaf is het daar!! Heel mooi dat je hebt geholpen in het weeshuis! X

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *