London travel diary part 1

Processed with VSCO with a9 preset

Misschien wist je het al, en misschien nog niet, maar ik ben van een paar weken geleden met 4 dagen op excursie geweest naar Londen met school. Al sinds mijn 13e droomde ik ervan om naar Londen te gaan en maandag 9 mei was het dan eindelijk zover. En veel vrienden van me gingen ook mee naar Londen, dus dat maakte het nog extra leuk.

Processed with VSCO with a9 preset Processed with VSCO with a9 preset Processed with VSCO with a9 preset Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with a9 preset Processed with VSCO with a9 preset Processed with VSCO with a9 preset

Maandag 9 mei

De maandagmorgen begon voor mij al erg vroeg. Ik moest namelijk om 4:30 al opstaan. Gelukkig had ik niet al te veel moeite met mijn bed uitkomen. Mijn moeder bracht met naar school waarvandaan ik om 6:00 met de bus naar Londen vertrok. Het was een lange, maar wel een heel gezellige reis. We zijn trouwens bij Calais met de boot overgestoken naar Engeland. Om ongeveer 16:00 kwamen we aan bij ons hostel in Londen. Iets later dan verwacht, want we zouden eerst om 14:30 aankomen. Toen hebben we onze spullen op de kamers neergezet en vervolgens gingen we een stukje door Londen wandelen.

Op de weg zag je vooral veel rode bussen rijden en dat zag er echt prachtig uit. Echt typisch Londen. Ook zijn we nog langs de Big Ben wezen lopen. Na een aardig stukje gelopen te hebben, gingen we met de metro. Dit was mijn eerste keer en ik was best benieuwd hoe het nou was om met de metro te reizen. Onze bestemming was Leicester Square. Het reizen met de metro vond ik best chill. Wat ik vooral handig vind aan de metro vond is dat hij heel snel gaat en je daarom soms niet langer dan een minuut in de metro hoeft te zitten.

Processed with VSCO with a9 preset Processed with VSCO with b1 preset Processed with VSCO with a9 preset Processed with VSCO with a9 preset Processed with VSCO with a9 preset

Bij Leicester Square aangekomen, kregen we de tijd om daar wat gaan eten. Midden op het plein zag ik wat grote klokken aan bomen hangen. Ik vond het er wel grappig uitzien en ik dacht in eerste instantie dat het gewoon voor de sier was, maar er bleek uiteindelijk veel meer achter te zitten, maar daarover later meer.

We besloten te gaan eten bij de Mac Donalds. Nadat we hadden gegeten, gingen we naar de grote bekende M&M’s store, waar natuurlijk lekker veel foto’s gemaakt moesten worden. Het was trouwens echt mega. Daarna liepen we langs een gebouw met deze grote billboards erop. Dit is zeg maar de Times Square van Londen. En toen was het alweer tijd om terug naar het hostel te gaan. Maar dat betekende niet dat de dag over was, want maandagavond heb ik het lekker gezellig gehad met vrienden. Ik was die dag nog maar een paar in Londen, maar ik vond het nu al geweldig.

Dinsdag 10 mei

De dinsdagmorgen begon met een lekker ontbijt. Het was niet een typisch uitgebreid Engels ontbijt, maar gewoon twee bolletjes met kaas en zo’n yoghurt toetje. Het was erg lekker.

Om 9 uur verlieten we het hostel en liepen we door de regen richting het metrostation ‘King’s Cross St. Pancras’. We gingen een bepaald monument bezoeken. Het was een soort toren, maar wat het nou precies inhield weet ik niet meer. Bij dat monument hielden we toen ook even een korte pauze. Ik en wat andere mensen werden toen aangesproken door een vrouw, die ons aanraadde naar een bepaald dorpje te gaan (de naam weet ik niet meer) met een heel mooi kasteel met gratis toegang, ongeveer 1 uur bij Londen vandaan. Dat hebben we niet gedaan, want we hadden een hele volle planning namelijk.

Daarna gingen we richting de St. Pauls om daar vervolgens een rondje omheen te lopen. We gingen er nog niet in, dat zouden we later die week pas gaan doen, omdat het dinsdag een beetje slecht weer was. (Ik weet trouwens dat ik het nu bijna alleen nog maar over lopen door Londen heb gehad en dat dat allemaal nog niet heel erg spannend is, maar geloof me het word leuker.) Daarna hielden we een lunchpauze achter de St. Pauls. Er was daar ook een supermarkt in de buurt, dus daar ging ik met wat vrienden even heen om wat eten als lunch te kopen. Ik koos voor een croissant. Toen ik ging afrekenen wilde het betalen niet lukken met mijn pinpas, dus dat was wel een beetje stressvol. Gelukkig had contant geld bij me, dus dat probleem was snel opgelost. En uiteindelijk leek het niet aan mijn pinpas te liggen, dus dat was een hele opluchting.

Processed with VSCO with a9 preset Processed with VSCO with a9 preset Processed with VSCO with a9 preset Processed with VSCO with a9 preset Processed with VSCO with a9 preset Processed with VSCO with a9 preset Processed with VSCO with a9 preset

Toen we onze lunch op hadden, gingen we op weg naar het British Museum. En het fijne aan de musea in Londen is dat de toegang overal gratis is. Je kan dus overal gewoon zomaar naar binnen lopen. Ik vind dat ze dat in Nederland ook zouden moeten doen. Iedereen zou de kans moeten hebben om musea te bezoeken, want van musea kun je zoveel leren en ik vind dat iedereen gelijk recht op die kennis heeft. Maar goed, ik had het erover dat we naar het British Museum gingen. En dat is een heel groot museum. Er was ook een tentoonstelling over het oude Egypte en dat vond ik wel erg interessant. Toen we het wel gezien hadden gingen we buiten zitten en daar wachtten we totdat we verder gingen. Terwijl het volop regende, zaten wij lekker droog onder de pilaren. We hadden het heel gezellig en we aten wat. En na een tijdje was het alweer tijd om verder te gaan.

Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with a9 preset

Onze volgende bestemming was de Royal Albert Hall. Dat is een hele grote concertzaal, waar al vele bekende artiesten hebben opgetreden. Van pop tot klassiek. En wat ook erg bijzonder is, is dat de koningin in de tribune haar eigen box heeft. De helft van de groep werd rondgeleid door een Nederlandstalige gids en de andere helft door een Engelstalige gids. Ik had de Engelstalige gids. Ze waren toen wij die rondleiding kregen aan het soundchecken voor een concert van die avond, dus dat was ook wel grappig om eens meegemaakt te hebben. Het was echt supergaaf om de hele Royal Albert Hall een keer gezien te hebben!

Na de Royal Albert Hall kregen we wat vrije tijd om te shoppen en te eten. We werden afgezet bij een punt, waar je de keuze had om of naar Oxford Street of naar Regent Street te gaan. Ik en wat vrienden van me kozen voor Regent Street. In die straat kwamen we een wel hele grote speelgoedwinkel tegen: Hamley’s, een speelgoedwinkel met wel 7 verdiepingen. Het was echt het typisch soort speelgoedwinkel, waar ieder kind van droomt. Je had er echt zoveel verschillende soorten speelgoed. Het was zo cool!

Processed with VSCO with a9 preset Processed with VSCO with a9 preset Processed with VSCO with a9 preset Processed with VSCO with a9 preset Processed with VSCO with a9 preset

Toen we de winkel uit waren liepen we nog langs een kraampje met souvenirs, waar ik een sleutelhanger en een ansichtkaart kocht. Langzamerhand kwamen we bij Leicester Square aan, waar we wat zouden gaan eten. En je raad nooit wat daar aan de hand was, toen wij op dat plein aankwamen. Op dat moment was de wereldpremière van de film ‘Alice through the looking glass’. Toen begreep ik ook eindelijk waarom die klokken maandag aan de bomen hingen. Er was daar gewoon een blauwe loper. (Yep, hij was niet rood maar blauw.) En weet je wie er ook in die film speelt? Johny Depp. En ja, ik heb Johny Depp gezien!!! Dat was toch wel even erg cool en bijzonder. We gingen eten bij de Subway, waar we uitzicht hadden op een straat, waar af en toe nog wat auto’s richting de blauwe loper reden om mensen af te zetten. Toen we klaar waren met eten was het alweer bijna tijd om terug te gaan naar het hostel. We gingen weer terug met de metro naar het hostel. En toen hadden we het daar ’s avonds nog erg gezellig.

Ook dinsdag was een zeer geslaagde dag, waarop ik echt superleuke dingen heb meegemaakt!

Dat waren de eerste 2 dagen van mijn excursie naar Londen. De laatste 2 dagen zullen ook snel op mijn blog verschijnen.

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *