How to keep your room organized

Processed with VSCO with a9 preset

Een rommelige kamer is waarschijnlijk voor bijna iedereen wel een herkenbaar probleem. En een rommelige kamer betekent dat je je kamer moet opruimen en dat is nou niet echt bepaald een leuk klusje (of zeg maar gerust klus, want het is meestal aardig wat werk en tijdrovend) om te doen. Daarom heb ik wat tips voor jullie op een rijtje gezet om te zorgen dat je kamer zo netjes mogelijk blijft. En deze tips zjin zowel geschikt voor mensen die amper op hun kamer zitten, als mensen die bijna alleen maar op hun kamer te vinden zijn. (Hier spreekt een ervaringsdeskundige ūüėČ )

Processed with VSCO with a9 preset Processed with VSCO with a9 preset

 • ¬†Verdeel en ruim al je spullen op in categorie√ęn.¬†¬†Dit is erg belangrijk om te voorkomen dat je kamer √©√©n grote ongeorganiseerde bende word. Dus ruim je spullen dan op in catergorie√ęn, zoals elektronica snoeren &¬†opladers, nagellak, schoolspullen, make-up, knutselspullen, boeken, accessoires en zo kan je nog wel even door gaan. Het ligt helemaal aan wat er allemaal op jouw kamer te vinden is.
 • Ruim je kamer vaak op en doe de dingen weg die je niet gebruikt.¬†Als je je kamer echt graag netjes en georganiseerd wil houden, is het belangrijk om je kamer vaak op te ruimen. Het mag dan misschien niet je favoriete bezigheid zijn. Geloof me, ik doe het ook niet altijd even graag, maar als het dan eenmaal gedaan is en mijn kamer weer helemaal netjes is, voelt dat altijd zo goed.
 • Sorteer de kleding in je kledingkast op seizoen, kleur en/of soort.¬†Ik raad het je echt aan om je kleding naar bepaalde categorie te sorteren. Hierdoor kun je¬†veel makkelijker en sneller een leuke outfit samen te stellen.

Processed with VSCO with a9 preset

En dan nog even een paar kleine, maar ook zeer handige tips:

 • Plak stickers met de kleur van de nagellak bovenop het potje.
 • Zorg dat er een prullenbak op je kamer staat.
 • Zorg dat je je meest gebruikte dingen al standaard op je bureau of nachtkastje staan.
 • Bewaar belangrijke papieren in mappen.
 • Oordopjes in (kaarsen) potjes bewaren en andere snoeren en opladers in (bubbeltjes)plastic zakken bewaren

 

1 Comment

 1. Laura 24.03.2016

  Wat een handige tips! Mijn kamer is echt zo’n grote rommel altijd.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *