Chocolate chip cookies van de Hema

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ze hebben sinds kort bij de Hema van die potten met de ingrediënten voor bepaalde soort koekjes in een pot. Ik heb de pot gekocht met de ingrediënten voor chocolate chip cookies. En afgelopen meivakantie heb ik de koekjes gemaakt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES

De pot ziet er erg leuk uit! En de gebruiksaanwijzing/uitleg staat er zelfs in verschillende talen. Dat is best wel handig.

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Dan is het tijd om alle ingrediënten in een kom te doen en ze te mixen. Ik heb alles gelijk vanuit de pot in de kom gegooid. Ook moet je er nog een bepaalde hoeveelheid boter bij doen. De ingrediënten waren allemaal wel een beetje hard, dus ik had wel een lepel nodig om alles uit de pot te halen, maar voor het mixen maakt dat helemaal niks uit.

Als het allemaal goed gemixt is, moet je het deeg kan kneden. Het deeg bleef niet zo erg goed plakken. Het viel snel uit elkaar. Gelukkig is er wel een oplossing: voeg nog even één ei toe aan het beslag. Geloof me, dat doet wonderen. Ik verdeel het deeg eerst in drie grote ballen, voordat ik er koekjes van kneed.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dan is het nu tijd om er koekjes van te kneden. Mijn tip is wel om de koekjes niet te plat te maken, maar maak ze gewoon een klein beetje bol aan de bovenkant, zoals ik hier heb gedaan.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En dan is tijd om je koekjes in de oven te doen. Hoe warm de oven moet, staat op de pot zelf. Dat weet ik zo niet uit m’n hoofd. Ze moeten er ongeveer 15 minuten in.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES

En dan is dit het eindresultaat. De koekjes zien er goed uit. Ze hadden van mij wel iets knapperiger gemogen, maar voor de rest vind ik ze echt heerlijk. Wie weet neem ik binnenkort nog eens deze pot mee bij de Hema mee?

Heb jij één van de potten van de Hema al uitgeprobeeerd?

liefs margriet

0 Comments

  1. judithmyrna 23.05.2015

    Ziet er lekker uit! 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *