Waar je notitieboekjes allemaal voor kunt gebruiken

2014-28-11--19-59-53

Ik houd van notitieboekjes en dat komt grotendeels doordat ik dol ben op schrijven. Ook al zijn het maar kleine lijstjes. Op het moment heb ik 6 notitieboekjes en ook nog eens heel veel schriftjes die ik een beetje voor hetzelfde gebruik. Maar vandaag wil ik jullie zoveel mogelijk vertellen over wat je allemaal op kunt schrijven in een notitieboekje. Geloof me, het is de ultieme tip tegen verveling!

Dromen. Soms heb je een week nadat je iets gedroomd hebt echt zoiets van: Afgelopen week had ik zo’n leuke droom, maar waar ging hij ook alweer over. En dan vraag je jezelf wel tienduizend keer af waarom je het niet meer weet. De oplossing is dat je al je dromen, als je ze nog kan herinneren, gewoon opschrijft in een notitieboekje. Ik heb dat een tijdje geleden gedaan en als ik mijn dromen nu teruglees, lig ik soms echt in een deuk.

Top 10 lijstjes. Je zou een heel notitieboekje kunnen wijden aan alleen maar top 10 lijstjes. Dit kunnen lijstjes van je favoriete muziek, beste make-up producten, favoriete merken, celebrities of andere mensen die je echt niet mag zijn en zo kun je nog wel even doorgaan.  Door dit soort lijstjes in te vullen kun je ook heel goed zien hoe jij in het leven staat. Klinkt nogal filosofisch hè?!

SAM_1957

To do lijstjes. Als je beter wil worden in plannen, dan is het maken van een to do lijstje iedere dag, mijn grote tip. Hierdoor krijg je zowel de leuke dingen, als de saaie dingen af. En het is natuurlijk ook gewoon erg leuk.

Reisverslag. Ik vind het heel leuk om tijdens een reis of als ik op vakantie ben op te schrijven wat ik allemaal heb gedaan. Ik heb het jaren geleden een keer gedaan. Die reis vergeet ik trouwens nooit meer, want ik en mijn zusje hadden een eigen poppenkast op onze kamer en toen heeft er ook eekhoorn mijn bikini gestolen. Badass! Je hoeft trouwens  helemaal niet veel te reizen om een reisverslag bij te houden, want je gaat vast wel eens op vakantie.

SAM_1952

Verhalen en/of gedichtjes. Zoals jullie waarschijnlijk al weten ben ik dol op schrijven. Ik ben nu bezig een boek te schrijven op wattpad, maar daar komt binnenkort meer info over. Wat is er nou niet leuk aan een hoofdgedachte van een verhaal bedenken en dan vervolgens je hele fantasie te gebruiken om dat verhaal vorm te geven. En dan gedichtjes: ze kunnen overal over gaan en zijn lekker kort, dus veel tijd kost het je niet.

Tips. In tijdschriften of op het internet kun je nog wel eens handige tips tegenkomen. Je kan die tips natuurlijk nooit allemaal onthouden, dus als je de tips die je handig vind nou gewoon even opschrijft, dan heb je meteen je eigen adviesboekje. Mijn extra tip hiervoor is om het notitieboekje te verdelen en verschillende categorieën. Anders moet je zo zoeken namelijk.

SAM_1955

Wishlists. Als je een notitieboekje vol gaat schrijven met dingen die je allemaal wil hebben, dan kun je dat boekje wel jarenlang gebruiken. Meestal heb je namelijk maar een paar dingen die je op het moment wilt. Gebruik hiervoor dus niet een al te dik notitieboekje.

Dagboek/gedachtes. Je kunt je notitieboekje natuurlijk ook lekker ouderwets als dagboek gebruik. Je kan hierin opschrijven wat je beleeft hebt en hoe je over bepaalde dingen, ideeën of personen denkt.

Nou dat zijn wel weer genoeg ideeën. Wat ik wel een beetje stom vindt is dat ik al minstens een maand geleden had gepland om hierover te gaan bloggen en toen zag ik een paar weken geleden op een bekende Nederlandse blog een artikel voorbijkomen met precies dezelfde naam. Ik heb dat artikel expres niet gelezen, omdat ik mezelf ken en dan ga ik daar weer dingen van overnemen. Ik heb dit dus helemaal zelf bedacht en daar ben ik trots op 🙂

liefs, margriet

1 Comment

  1. quinnnny13 6.02.2015

    hoop dat je gouw meer schrijft. zoooooooooooooo leuk om te lezen

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *