‘Pretty Little Liars’ season 5 finale recap

18671a20-b180-0132-9a20-0e01949ad350

Ik weet niet wie van jullie allemaal de serie pretty little liars volgen,want deze blogpost gaat namelijk over deze serie. Afgelopen woensdag heb ik in ieder geval de seizoensfinale van seizoen 5 gezien. En zoals altijd was het weer superspannend. Ik ga
alles even kort samenvatten en ik laat jullie mijn mening over deze seizoensfinale weten. (PS. spoiler alert)

De aflevering begint al niet zo gewoontjes. Spencer, Emily, Hanna & Aria worden namelijk in een busje naar de gevangenis vervoerd. Onderweg worden de meiden ontvoerd door ‘A’. ‘A’ houdt ze gevangen in zijn levensgrote poppenhuis.Als de meiden wakker worden, denken ze in eerste instantie dat ze in hun eigen kamer zijn, maar dan komen ze erachter dat dat niet zo is.                 Ze zoeken elkaar op en ze lopen wat rond door het huis. Ze komen in een kamer terecht waar iemand met een masker op piano speelt. Het blijkt Mona te zijn, die nu denkt dat ze Alison is. Ze heeft dan ook blond haar. (wat nogal schokkend is, aangezien we allemaal dachten dat Mona echt dood was.)

Ondertussen in Rosewood proberen Caleb, Toby en Ezra uit te vinden wat er gebeurd is met de meiden en waar ze zijn. Verder bezoekn Spencers’ ouders Alison in de gevangenis en vragen haar of zij weet waar de meiden zijn. Ze vertelt hun dat ‘A’ de meiden waarschijnlijk ontvoerd heeft. Spencer’s ouders gaan langs bij Caleb, Toby en Ezra. Caleb helpt de politie met wat dingen te hacken en op deze manier vinden ze iets. Ze komen erachter dat het ‘A’s lair’ is.

Ondertussen in het levensgrote poppenhuis moeten Spencer, Emily, Aria, Hanna en Mona een prom organiseren. Iedereen heeft zijn eigen taak. Ze bedenken een plan, waardoor ze tijdens het prom kunnen ontsnappen. Het plan is een camera in elkaar zitten, die ervoor zorgt dat elektriciteit uitvalt zodra je de foto maakt. Spencers’s heeft een droom, waarin ze erachter komt dat de naam van ‘A’ ‘Charles’ is. Als de meiden compleet zijn op het prom, roepen ze Charles en er komt inderdaad iemand met een masker op naar de meiden toe lopen. Dan maakt Aria de foto, valt alle elektriciteit uit en rennen de meiden snel weg.

Spencer komt eerst nog terecht in een andere kamer. Dit blijkt Charles’ kamer te zijn. Er wordt een video op de muur geprojecteerd. Je ziet een video van vroeger met mrs. Dilaurentis, baby Alison, kleine Jason en een nog een klein jongetje, dat wel erg op Jason lijkt. Dat is waarschijnlijk Charles. Als ze zich omdraait staat Charles ineens tegenover haar. Hij heeft nog steeds zijn masker op. Dit duurt maar een paar minuten, want dan komt Mona eraan en is Charles ineens uit het niets weer verdwenen. De meiden vluchten met z’n allen door een uitgang naar buiten. Ze zien dat het huis aan de buitenkant helemaal omringd is met hele hoge hekken. Ze willen erover heen klimmen, maar dan roept Spencer ineens ‘stop!’. De hoge hekken blijken onder stroom te staan en daar zijn ze gelukkig net op tijd achtergekomen. En toen was het plan ineens mislukt. De meiden zitten nog steeds gevangen in ‘A’s levensgrote poppenhuis.

———————————— >

Ik vond het een hele leuke en vooral spannende seizoensfinale. En dan weet je eindelijk wie ‘A’ is, maar toch weten we niet precies wie Charles is. (het is trouwens officieel bevestigd dat hij ‘A’ is.)  Hij zou de (tweeling)broer van Jason kunnen zijn, maar dat is ook maar een theorie. Ik weet verder niet heel veel over seizoen 6, maar ik heb toch nog wat spoilers voor het volgende seizoen kunnen verzamelen. De meiden zullen in de eerste aflevering van het volgende seizoen uit het huis komen. Er zal ook meer romantiek zijn. Verder zal er ook een nieuw meisje vermist zijn. (ben erg benieuwd!) Alison komt trouwens in het begin van seizoen 6 al uit de gevangenis. En daar ben ik erg blij mee, want ik ben dol op haar. En dat waren de spoilers ook alweer. Zijn jullie ook zo benieuwd hoe het verder gaat?

Zijn jullie een beetje fan van Pretty Little Liars?

liefs, margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *