Mijn reading bucketlist

wpid-chemicalgardentrilogy

Vroeger las ik altijd superveel. Ik was er dol op en ik was vaak in de bibliotheek te vinden. Afgelopen zomer is daar veel verandering in gekomen. Ineens had ik gewoon zin meer om te lezen. Maar langzamerhand begin ik meer zin te krijgen om weer te beginnen met lezen. Ik vind het weer leuk om te doen. En om mezelf nog wat extra motivatie te geven, ben ik begonnen met volgen van een boekenblog en ook heb ik een reading bucketlist gemaakt. En die wil ik graag met jullie delen!

Where she went (wacht op mij)

Wacht op mij begint drie jaar na Mia’s ongeluk. Adam en zijn band zijn inmiddels doorgebroken. Aan de vooravond van hun wereldtournee is Adam in New York, eenzaam en ongelukkig. Sommige mensen denken dat roem alles oplost, maar Adam kan zijn succes niet aan. Om door te kunnen gaan met zijn leven, zal hij eerst zijn verleden moeten accepteren.

Dit is het tweede deel van een tweedelige boekenserie. Het eerste boek is verfilmd en kon je afgelopen zomer in de bioscoop zien. De film heet ‘if I stay’. Ik heb hem dus gezien en ik vond het echt een heel mooi verhaal. Toen ik hoorde dat er ook nog een vervolg op dit was, wist ik gewoon zeker dat ik dit boek snel maar eens moest gaan lezen.

girl online

Penny heeft een geheim: onder de alias Girl Online blogt ze over schooldrama’s, jongens, haar rare, chaotische familie en de paniekaanvallen die ze sinds kort heeft. Wanneer alles alleen maar slechter lijkt te gaan, stuurt haar familie haar naar New York. Daar ontmoet ze de knappe en gitaar tokkelende Noah. Penny wordt verliefd en natuurlijk houdt ze elke ontwikkeling bij op haar blog. Maar Noah heeft ook een geheim, een geheim dat Penny’s dekmantel in gevaar brengt. En erger nog: ook haar belangrijkste vriendschap komt hierdoor op het spel te staan.

De schrijfster van dit boek, Zoë Sugg, is een hele bekende youtuber en ik vind haar videos altijd erg leuk. Dus toen ik hoorde dat ze een boek had geschreven, ging ik meteen kijken waar het over ging en toen ik de omschrijving had gelezen, leek het me wel leuk boek om te gaan lezen.

Fan girl

Cath is fan van Simon Snow, maar zo zijn er wel meer. Het enige verschil is dat een Simon Snow-fan zijn voor Cath net zo veel betekent als kunnen ademen voor de rest van de mensheid. Als Cath niet over Simon Snow leest, in boeken waarin hij de hoofdpersoon is of op forums, dan schrijft ze fanfictie of verkleedt ze zich als een van de personages uit de films.Tot nu toe was haar tweelingzus Wren net zo gek op Simon Snow, maar nu ze gaan studeren is het fangirlen er voor Wren wel een beetje af. Cath zal nu dus alleen door haar veelal fictieve leven moeten gaan. Maar is ze daar wel klaar voor? Haar nieuwe kamergenoot Reagan is in ieder geval vastbesloten om Cath een handje te helpen. Samen trekken ze ten strijde tegen veeleisende docenten, manische ouders en sluimerende verliefdheden en komt Cath erachter dat nerd zijn eigenlijk wel heel cool is.

Ik heb wat boekreviews op het internet bekeken om op die manier leuke boeken te vinden en toen vond ik deze dus. Dit verhaal lijkt me wel wat..

anna & the french kiss

Een heerlijk meidenverhaal in romantisch Parijs. Anna kijkt erg uit naar haar laatste jaar op school in Atlanta, waar ze een cool bijbaantje heeft, een lieve vriendin en waar haar secret crush opeens interesse in haar lijkt te hebben. Dan wordt ze door haar vader naar de kostschool in Parijs gestuurd. Anna voelt zich eerst doodongelukkig, maar dat gevoel ebt gauw weg als ze Étienne St. Clair ontmoet. Étienne is charmant en heeft de looks & de brains… en een vriendin. Maar in de Stad van de Liefde moeten wensen uit kunnen komen. Zal een jaar vol bijna-romantische ervaringen eindigen met de felbegeerde French Kiss?

Klinkt echt als een typisch meidenverhaal en daar houd ik wel van.

the chemical garden trilogy

Door een mislukte poging van wetenschappers om een perfect menselijk ras te creëren zijn alle mensen veranderd in tijdbommen: door een genetisch virus wordt de tweede generatie niet ouder dan 25 jaar. Jonge meisjes worden ontvoerd om te trouwen, om te voorkomen dat de mensheid zal uitsterven.

Er zijn ook nog twee trilogieën, die ik graag zou willen lezen. De eerste is  ‘the chemical garden trilogie’. Ik heb deze eerste twee delen van deze serie al meer dan een jaar geleden al eens gelezen, maar ik heb eigenlijk nooit het derde gelezen  en dat wil ik nog wel gaan doen. Om er weer helemaal in te komen, heb ik besloten om de andere twee boeken eerst nog een keer te lezen.

After Trilogy

De achttienjarige Tessa Young heeft haar vriendje en overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Dit had ze al jaren gepland en ook de rest van haar toekomst lijkt al helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin. Hij is onaardig en zit onder de tattoos en piercings. Zonder dat ze het wil weet Hardin een grote passie in Tessa naar boven te halen. Ze leert zijn wilde en romantische kant kennen en wordt gedwongen een keuze te maken tussen haar vertrouwde jeugdvriendje Noah, en een toekomst die spannend, nieuw en onbekend is.

En dan als laatste nog een trilogie: ‘After’. Deze trilogie is geschreven door Anna Todd en het is best wel bijzonder, want zij is namelijk bekend geworden door Wattpad. Toen ik las waar het over ging, had ik precies hetzelfde gevoel als het gevoel dat ik bij al deze andere boeken kreeg: dat lijkt me een erg leuk verhaal!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

En dat is mijn reading bucketlist op het moment. De komende tijd heb ik in ieder geval genoeg om te lezen. Jullie kunnen wel wat boekenreviews verwachten van deze boeken, want het lijkt me ook wel leuk om daarover te bloggen.

liefs margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *