Een dagboek met iets extra’s :)

2014 is begonnen, een nieuw jaar vol nieuwe dingen die zullen gebeuren. Het kan dan leuk zijn om een dagboek bij te houden. Zo heb je een overzicht van wat je allemaal hebt gedaan en het is superleuk om het later terug te lezen. Een dagboek is niet kinderachtig, maar wel een beetje saai om iedere dag nou een hele bladzijde vol te schrijven. Er zijn natuurlijk ook dagboeken die wat minder saai zijn, dagboeken die iets unieks hebben of gewoon totaal anders.

One line a day

Misschien vind je het nogal irritant om bladzijde(s) vol te schrijven. Dan is er een dagboek dat “One line a day” heet. Het is de bedoeling dat je vijf jaar lang iedere dag in een paar zinnen vertelt wat je hebt gedaan enzo. Zo je kun je zien wat je bijvoorbeeld een paar jaar geleden gedaan hebt. Heel grappig! “One line a day is hier verkrijgbaar bij Bol.com voor €12,49. Als je dat een beetje te duur vind kun je er ook zelf een maken door bijvoorbeeld in een bakje 365 kaartjes te doen en daar iedere dag iets op te schrijven vijf jaar lang. Of schrijf alles gewoon zelf op in een boekje.

One Line A Day                           

 

Q&A

Het is altijd leuk om vragen te beantwoorden, zoals “write down what  inspired you today” of “Can people change?”. Dat is wat het Q&A dagboek inhoud. Iedere dag krijg je een vraag en daar moet je dan antwoord op geven. Het Q&A dagboek is hier verkrijgbaar bij bol.com voor €14,49

Q&A A Day

 

Memory jar

Dan heb je ook nog iets heel anders; “een memory jar”. Dat is eigenlijk gewoon een pot waar je onder andere briefjes in stopt met herinneringen erop, foto’s van gebeurtenissen, toegangskaartjes van de bioscoop of een pretpark en nog veel meer van dat soort dingen. Aan het eind van het jaar haal je alles eruit en kijk je wat je allemaal hebt meegemaakt. Het is helemaal gratis en het enige wat je nodig hebt is een pot en wat papiertjes. 😉

Ik hoop dat jullie de ideeën een beetje leuk vonden. Ik ben zelf waarschijnlijk van plan om het Q&A dagboek te kopen en de memory jar te maken. Welke gaan jullie gebruiken of heb je nog een andere leuk idee?

Love, Margriet

1 Comment

  1. Vinnerd 22.02.2014

    Wat een grappige ideeën! En wat goed dat je ook alternatieven aandraagt. Heel leuk geschreven.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *