Boeken kaften.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik ben de afgelopen weken een beetje druk geweest, dus ik had even geen tijd om te bloggen. Maar ik ga mijn best doen om het met school te combineren, dus jullie zullen het wel zien. Afgelopen week is ook voor mij school weer begonnen. Ik ben dan wel een beetje laat met deze DIY, maar misschien heb je nog wel een paar boeken die je in een simpel kleurtje hebt gekaft. En dat + tape, stempels en nog veel meer knutsel spulletjes kun je die simpele boeken omtoveren van een saai boek naar een hele vrolijke. Try it out!

sam_1434_thumb   sam_1337_thumb

Als eerst deze lovely diy met hartjes. Wat je nodig hebt: een paar tijdschriften, lijm, een potlood en een schaar. In de tijdschriften zoek je als eerst een paar patronen op. Op die patronen teken je hartjes en die knip je dan vervolgens uit. Dan is het ten slotte aan jou om te bepalen hoe je de hartjes over het boek heen verspreid. En als je dat gedaan hebt kun je de hartjes opplakken. Supersweet!

sam_1433_thumb

Dit is eigenlijk wel de simpelste diy van allemaal en het ziet er echt supergaaf uit. Wat je nodig hebt: plaatjes die jij leuk vind, een schaar en lijm. Zoek eerst op sites zoals tumblr en weheartit naar plaatjes die jij leuk vind. Plak deze vervolgens in een word document. Je kan er natuurlijk zoveel mogelijk verzamelen als jij wil. Als je klaar bent kun je de plaatjes gaan uitprinten en ze netjes knippen. Dan hoef je nog maar één ding te doen en dat is: de plaatjes op het boek/de boeken te plakken. Je kan er zoveel of weinig gebruiken als jij wil per boek.

sam_1334_thumb   sam_1333_thumb

Mijn favoriet is een andere DIY die ook met hartjes is. Al hoewel Frans niet echt bepaald mijn favoriete vak is. Wat je nodig hebt: een hartjes pons (perforator), lijm en een stukje papier. Met de hartjes pons haal je allemaal hartjes uit het papier. Deze hartjes plak je vervolgens op het boek om dan vervolgens echt een perfect resultaat te krijgen.

sam_1430_thumb  sam_1435_thumb

En dan is dit alweer de laatste DIY. Als je deze DIY maakt, heb je gewoon een uniek boek. 😉 Wat je nodig hebt: een anker ponsje (perforator), lijm, een stukje papier, tape in dezelfde kleur als het papier dat je gebruikt en lijm. Je begint met het schetsen van een anker op je boek. Daarna haal je zoveel ankertjes uit het papier met je ponsje als je nodig hebt om het anker op te vullen. Deze plak je allemaal op het anker met lijm. Dan doe je langs de linker rand van het boek nog een streepje tape en klaar ben je!

Zie je wel! Een leuk gekaft boek hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Ik heb ze trouwens allemaal zelf bedacht. Gaan jullie nog één van deze DIY’s maken? Laat het me weten in de reacties.

liefs-margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *