Zwolle ontdekken

Al weken keek ik er naar uit. Op woensdag in de voorjaarsvakantie zou ik samen met een vriendin van me, Simone, een dagje naar Zwolle gaan. We hadden plannen om langs wat tweedehandswinkels te gaan en foto’s te maken. Het was voor mij de eerste keer dat ik een bezoekje bracht aan Zwolle en ik ga er zeker nog eens heen. Nieuwe plekken ontdekken vind ik erg leuk. Ik houd ervan om nieuwe dingen te ontdekken. En Zwolle was een zeker een mooie ontdekking.

We gingen naar Zwolle toe met de auto. We reden niet zelf hoor, want we zijn allebei ook nog maar 16. Het was Simones moeder die reed en ook haar broertje was nog mee. Toen we eenmaal in Zwolle aan waren gekomen verlieten Simone en ik de auto en gingen we op de fiets verder, die we achterop de auto hadden meegenomen. En daar gingen we dan, met z’n tweeën op één fiets. We gebruikten de navigatie op Simones telefoon om de weg te vinden naar de eerste kringloopwinkel. Ik hoor je al denken, ‘dat is vast niet vlekkeloos verlopen’. En ja dat klopt. Zo nu en dan fietsten we een beetje de verkeerde kant op, maar we zijn geen één keer gevallen. Dus ik vind dat we het nog best goed gedaan hebben.

Nadat we twee kringloopwinkels gehad hadden, besloten we wat te gaan eten, want we hadden veel honger. Of nouja, ik had vooral veel honger, maar we hadden allebei wel zin in de Mac. Dus toen gingen we naar de Mac Donalds. Echt waar, ik houd echt van het eten van de Mac. Tegenover die Mac komt trouwens een Primark. Jammer genoeg wordt hij pas over een maand geopend. Een bezoekje aan de Primark zat er dus niet in. Nadat we onze maag weer goed gevuld hadden, liepen we even langs de winkels. We liepen toen in zaakje in wat allemaal bijzondere Tony Chocolonely chocoladerepen had. Ik heb er niet echt een goede foto van, maar de smaken die ik gekocht heb zijn melk cola en melk popcorn discodip. Best wel bijzonder dus. En ik heb ze nog niet geproefd, wat ik eigenlijk wel zo snel mogelijk moet doen. Ik zal jullie mijn mening erover nog wel laten weten.

Ook moesten we ook echt even de Hema in, omdat het de Hema is. De Hema heeft altijd superleuke dingen. Zo heb ik er een boekje gekocht met allemaal verschillende pizzarecepten. Daar wordt je toch helemaal blij van?!

Daarna liepen we beetje rond rondom de stadsgracht en ondertussen gingen we foto’s maken. Ik heb alleen maar gefotografeerd op manual focus (dan fotografeer je handmatig en kun je dus helemaal zelf alle instellingen wijzigen). En het was in het begin een beetje moeilijk, maar het ging steeds beter en ik ben echt blij met het resultaat.

Toen we klaar waren met foto’s maken wilden we langs nog meer tweedehandskledingwinkels gaan, maar het was al na vijf uur en toen waren de meesten al gesloten.  Dus toen besloten we maar even de Kruidvat in te gaan. En wat ik me daar toch heb gevonden. Je zou denken, bij de Kruidvat vind je make-up of andere verzorgingsproducten, maar ik heb er galaxy duct tape gevonden.  Ik vind het echt zo cool! Ik had de laatste, dus ik had echt heel erg geluk. En hij koste maar één euro!! Die galaxy tape zal je trouwens tegenkomen in één van mijn volgende blogposts.

Daarna gingen we naar de zus van Simone toe, die in Zwolle woont, omdat ze daar studeert. Daar zouden Simones moeder en broertje dan ook zijn en dan zouden we daar pannenkoeken gaan eten. Daar eenmaal aangekomen, troffen we ook Simones vriend aan, die in Zwolle naar school gaat. Hij was daar als verrassing. Voor ons was het niet een complete verrassing, want Simone en ik hadden al onze vermoedens, omdat haar vriend eerst had gezegd dat hij niet zou komen zonder duidelijke reden. Het was wel een hele lieve verrassing. De pannenkoeken waren echt superlekker. Het was echt de leukste dag van de vakantie.

Maar nu is school weer begonnen en ik heb nog maar vijf weken school, daarna meivakantie en daarna examens. Wat gaat de tijd toch snel. Ik kijk niet uit naar de examens, maar naar de lange vakantie na de examens. Ik bekijk het gewoon van de positieve kant.

Liefs, Margriet

1 Comment

  1. Simone 7.03.2017

    Jeeeej oké dit vind ik stiekem wel 1 van je leukste post.
    Echt geweldig was het! En ik vind de foto’s zoooo leuk geworden
    Xxx

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *