What I’m thankful for

Wat zag het er buiten mooi uit afgelopen week. Alles was een beetje wit en bevroren. De ene dag wat meer dan de ander, maar het was er. En het gaf me hoop, dat er eindelijk weer een echte winter zou kunnen komen. Een winter die de vrieskou waard is, vanwege de witte schoonheid die we vervolgens te zien krijgen. Dat witte laagje dat de het landschap dan bedekt vind ik zo ontzettend mooi. Dat ik een land leef waar ik zoiets wonderschoon kan meemaken, is één van de dingen waar ik erg dankbaar voor ben.

De prachtige natuurverschijnselen van de winter is iets waar ik dus erg dankbaar voor ben. Maar er zijn nog wel wat dingen waar ik erg dankbaar voor ben, die ik graag even wil delen.

Ik ben dankbaar dat ik in Nederland woon. Een land waar ik vrijheid van meningsuiting heb en waar ik christen kan zijn zonder vervolgd te worden. (Ik weet niet of ik dit al eerder gedeeld, maar ik ben christelijk. Ik denk dat ik er binnenkort er nog wel een artikeltje over zal schreven.) Het is zo bijzonder dat ik in één van de rijkste landen van de wereld mag wonen en dat ik in een mooi huis woon met een eigen slaapkamer. Iedere dag weer heb ik genoeg om te eten. Echte honger ken ik niet. En ondanks de vele dingen die ik koop, hou ik toch nog geld over. Ik kan sparen voor de toekomst. En daarnaast doneer ik ook zo nu en dan wat aan een goed doel. Want hoe mooi is het dat je mensen kan helpen door alleen maar een beetje geld te doneren. Meer mensen zouden het moeten doen. Het is toch ontzettend belangrijk dat we als mensen allemaal gelijke kansen krijgen en elkaar helpen waar dat nodig is.

Volgend jaar ga ik, als ik slaag voor mijn examens, journalistiek studeren. Schrijven is iets waarvan ik mijn beroep wil maken. En ik bedank dankbaar dat ik al aardig weet wat ik wil doen met mijn leven. Ik weet namelijk dat er ook veel mensen zijn, die in hun examenjaar nog steeds niet weten wat ze na de middelbare school willen gaan studeren. Maar maak je niet teveel zorgen. Als je het echt niet weet kun je altijd nog een tussenjaar nemen om er nog goed over na te denken en om te kijken wat bij je past.

Dan komen we terecht bij mijn hobby’s. Ik heb er aardig wat en ik ben blij dat ik ze heb. Schrijven, foto’s maken, zingen en lezen zijn dingen die me echt superblij maken. Allemaal op hun eigen manier.


En wat natuurlijk ook een ontzettend belangrijk deel van mijn leven is, zijn de mensen die mij dierbaar zijn, mijn vrienden en familie. Vrienden van heden, maar ook van het verleden, ik ben velen van hun dankbaar. Van de vriendschappen die ik achter me heb gelaten, heb ik veel geleerd en daardoor ben ik wijzer geworden. En voor de familie en vrienden, die ik nu heb, ben ik ook erg dankbaar. Zo. Ontzettend. Dankbaar. Met de ene persoon heb ik meer dan de ander, maar ik heb een aantal familieleden en vrienden die mij zoveel liefde tonen, die een lach op mijn gezicht kunnen toveren. En ik kan ze niet dankbaar genoeg zijn.

En ik ben ook erg dankbaar voor de lezers van mijn blog, dus voor iedereen die dit nu leest bedankt! Ik blog nu al meer dan 3,5 jaar en het heeft mij goed geholpen door de jaren heen. Ik heb mijn creativiteit kunnen uit en mijn liefde voor schrijven en foto’s maken verder kunnen ontwikkelen. En iedere reactie tovert altijd weer een glimlach op mijn gezicht. En ik ben van plan om nog zo lang mogelijk te blijven bloggen, want het maakt mij erg gelukkig.

Soms voel ik me leeg en verdrietig, ondanks dat ik zoveel dingen heb om dankbaar voor te zijn. Het leven is niet altijd glimlachen en zonnestralen. Het is niet perfect. Er zijn ook moeilijke tijden. En dat is iets wat iedereen wel zal herkennen. Maar juist op de momenten dat ik me wat minder goed voel, probeer ik me te focussen op alle mooi dingen in het leven. De dingen waarvoor ik dankbaar ben.

Liefs, Margriet

10 Comments

 1. Sabine 23.01.2017

  Wat n ontzettend leuk artikel om te lezen! 🙂 En wat leuk dat je journalistiek gaat studeren!! Wil ik ook, maar dan de wo master. Nu alleen nog een bijpassende bachelor vinden…!

  Beantwoorden
  • Margriet 23.01.2017

   dankje! En wat leuk dat je ook journalistiek wilt gaan studeren. Veel succes met het vinden van een leuke bijpassende bachelor! 🙂

   Beantwoorden
 2. Simone 24.01.2017

  Wow ik word weer even ontzettend dankbaar voor wat ik allemaal heb 🙂

  Beantwoorden
 3. Simone 24.01.2017

  wow ik word weer even ontzettend dankbaar voor wat ik allemaal heb!!!

  Beantwoorden
 4. Mei qi 24.01.2017

  Hoe vet dat je journalistiek gaat studeren! Heel veel succes met je examens!

  Beantwoorden
 5. Lostoba 24.01.2017

  Wat een heerlijk artikel! Prachtige foto’s en een prachtig verhaal, ik snap dat je je soms leeg en verdrietig kunt voelen. Ik kan wel voor alles heel dankbaar zijn elk moment van de dag (wat ik ook echt wel ben) maar inderdaad er gebeuren zoveel dingen waar ik niet dankbaar voor ben, die mij verdrietig maken en waar ik even van wil ontsnappen.

  Beantwoorden
 6. arjanne 25.01.2017

  <3 wauw. Wat mooi geschreven. En wat een mooie boodschap, ik ben het helemaal met je eens! (en journalistiek, leeeeeuk!!)

  Beantwoorden
 7. Prachtig geschreven! Ik denk dat heel veel mensen niet stilstaan bij het feit dat wij het héél erg goed hebben in Nederland.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *