Terugblik op 2015 en mijn plannen voor 2016

Processed with VSCO with a9 preset

Wat is dit jaar hard gegaan zeg! 2015 is alweer bijna voorbij en het voelt alsof er alleen nog maar een paar maanden voorbij zijn in plaats van een heel jaar. Afgelopen jaar heb ik veel leuke dingen gedaan en daarvan heb ik er een paar op een rijtje gezet. Ook laat ik jullie mijn plannen en doelen voor 2016 weten.

Processed with VSCO with a9 preset

Om te beginnen ben ik in de voorjaarsvakantie op vakantie geweest naar een Center Parcs park in Limburg voor een midweek en het was echt heel leuk! Daar heb ik toen nog helemaal zelf foto’s van mijn outfit gemaakt en ik ben nog best trots op het resultaat. Tegenwoordig laat ik het trouwens gewoon doen. Dat gaat stukken makkelijker. Ook ik heb daar meegedaan aan een  crazy bingo (klinkt misschien een beetje raar, maar is echt superleuk.)

In maart waagde ik een poging tot beginnen met hardlopen, nadat ik er allerlei benodigdheden voor gekocht had. Alleen lang heb ik het niet volgehouden. Het was koud buiten en mijn motivatie om te gaan hardlopen werd steeds minder. Toen stopte ik er even mee. En afgelopen zomer waagde ik weer een poging. En toen is er alleen nog maar minder van gekomen. Dus toen stopte ik er maar weer mee. Nu heb ik heel veel zin om het hardlopen in 2016 weer op te pakken. Ik heb nu gewoon veel meer motivatie.

Nu we het toch hebben over sporten. In de lente en zomer ben ik ook begonnen gezonder te gaan leven. Ik probeerde om bijna iedere dag wel een beetje fruit of rozijnen te eten. Ook deed ik oefeningen voor buik en benen op een matje. Met de oefeningen ben ik trouwens ook snel weer gestopt. Als het op sporten aankomt, heb ik gewoon niet heel veel motivatie. (Laat het me even weten, als dit ook voor jou geldt.)

8 juni ben ik voor het eerst naar de eo-jongeredag geweest. Het was in de Gelredome in Arnhem en ik ging samen met een vriendin en haar moeder. Het was echt een superleuke dag! En wat waren er veel mensen! Ik vond het ook heel gaaf om zoiets een keer mee te maken. Alleen ik weet niet of ik er snel nog eens heen zou gaan. Het was wel heel mooi hoor, daar hoor jij mij niet over, maar het is gewoon niet echt iets voor mij om bijna de hele dag daar te zitten luisteren en mee te zingen. Maar ik ben wel blij dat ik er een keer geweest ben, want het was wel een hele mooie en leuke ervaring.

1442785734009

Begin dit jaar, ongeveer aan het einde van de lente ben ik weer eens begonnen een verhaal te schrijven. Het begon tijdens de natuurkundelessen. Echt waar natuurlijk vond ik zo ontzettend niet interessant, dus ging ik maar schrijven.  Iets wat ik al enkele keren heb geprobeerd, maar iedere keer weer kwam ik niet verder dan de eerste paar hoofdstukken. En meestal waren die verhalen ook iets te dramatisch en cliché. Het verhaal, wat ik toen begon te schrijven, heet ‘another me’ en ik heb inmiddels al 7 hoofdstukken geschreven en (hier) op wattpad gepubliceerd. Ik heb er de afgelopen maanden niet zoveel aan gedaan, vanwege een gebrek aan inspiratie en school, maar ik ben van plan het verder schrijven ervan, snel weer op te pakken.

9 juli was voor mij een hele bijzondere en spannende dag dit jaar. Toen ben ik namelijk overgestapt van WordPress.com naar WordPress.org. Eindelijk kreeg ik een eigen domeinnaam en toen veranderde ik ook gelijk mijn blognaam, aangezien ik ‘By Margriet’ veel beter bij mijn blog vind passen dan ‘A fashion kiss’. Ook heb ik een thema gekocht op Etsy, omdat ik de meeste WordPress thema’s maar niks vind. Maar ik vond het dus allemaal best nog wel eng. Ik had ook niemand die mij erbij helpte, maar op zich was het allemaal uiteindelijk stukken makkelijker dan ik had verwacht.

Processed with VSCO with a9 preset

Ook ben ik in juli naar Paper Towns in de bioscoop geweest en ik vond het een hele mooie film. Heel mysterieus ook en daar houd ik wel van. Ik had alleen gehoopt dat het einde anders zou zijn. En ook ben ik juli naar de (bloggers)meeting van Naomi  in Utrecht geweest. En dat was echt supergezellig!

Processed with VSCO with a9 preset

In augustus in de zomervakantie ben ik op vakantie geweest naar Park Zandvoort van Center Parcs. We hebben toen gelukkig heel mooi weer gehad. Dus konden we lekker naar het strand. Ook hebben we gefietst, gezwommen en zijn we naar Haarlem geweest. (Wat is het centrum daar trouwens moeilijk te vinden zeg. We hebben volgens mij echt iets van een paar rondjes gereden, voordat we de parkeergarage eindelijk hadden gevonden.) In diezelfde week is trouwens ook de ware identiteit van ‘A’ uit de serie ‘Pretty little liars’ onthuld. Het was echt een hele mooie aflevering. Ik vond het verhaal echt goed bedacht.

Processed with VSCO with a9 preset

Op de laatste vrijdag van de zomervakantie ben ik met mijn ouders en zusjes weer eens naar Amsterdam geweest. Ik ben toen onder andere naar het Vondelpark en Madame Tussauds geweest en verder heb ik nog wat gekocht bij de Forever 21.

Na de zomervakantie ben ik begonnen in Havo 4. Ik doe trouwens het profiel ‘cultuur en maatschappij’, voor degenen die zich dat afvragen. Het is wel even wennen, aangezien je dan ineens in allerlei verschillende klassen zit. Maar ik heb het nu erg naar mijn zin en ik heb heel veel leuke nieuwe mensen leren kennen.

18 september was ik jarig en toen heb ik in oktober een ‘switch party’ gehouden. Dit was iets wat ik al een tijdje wilde doen. Dit houdt in dat iedereen spullen meeneemt en dat je die dan met elkaar gaat ruilen. Echt heel leuk! Ik heb het alleen een beetje anders gedaan: ik heb er namelijk meer een veiling van gemaakt. We gebruikten daarvoor dan Monopoly geld. Het was in ieder geval een goed geslaagde en hele gezellige middag en avond.

Op 9 oktober behaalde mijn blog de 50 volgers en dat is iets waar ik echt super dankbaar voor ben!

thebodyguard1

En dan ben ik ten slotte nog afgelopen dinsdag 29 december naar de musical ‘The bodyguard’ geweest. Romy Monteiro speelde er de hoofdrol in en ze was echt heel goed.´

 ———————————————————————————

En dan nu nog even kort mijn doelen en plannen voor 2016:

  • Spaans leren met de app ‘mondly languages’
  • Weer beginnen met hardlopen
  • Op vakantie naar het Griekse eiland Zakynthos
  • Op excursie naar Londen met school
  • Meer boeken lezen
  • Nieuwe camera kopen
  • Meer gaan verdiepen in fotografie

 ———————————————————————————

Hebben jullie nog goede voornemens voor 2016?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *