On my mind: everything happens for a reason

Screenshot_2016-02-09-11-32-06-1

Bron

De laatste tijd heb ik veel nagedacht. Niet dat ik ooit veel anders heb gedaan. Ik ben altijd al wel een denker geweest namelijk. Maar goed, ik ben dus wat meer gaan nadenken over hoe het er op het moment nou aan toe gaat in de wereld, dingen die ik om me heen hoor en zie gebeuren en over dingen die in mijn eigen leven spelen. Over allerlei verschillende dingen dus. En ik wil graag mijn gedachtes en ideeën daarover delen door erover te bloggen. Dit soort blogposts zullen trouwens de naam ‘on my mind’ krijgen. Dus dan weten jullie dat ook weer. Deze keer gaat het erover dat alles met een reden gebeurt. Ten minste dat is hoe ik er tegenaan kijk.

Altijd gebeuren er wel dingen om ons heen waar we het moeilijk mee hebben, dingen waarvan we maar niet kunnen begrijpen waarom ze gebeuren. Je krijgt bijvoorbeeld te maken met het overlijden van iemand in je omgeving, je krijgt te maken met bepaalde lichamelijke of geestelijke problemen, je groeit uit elkaar met mensen waar je een goede band mee had en zo zijn er nog wel vele andere dingen te noemen. Vooral als een gebeurtenis heel heftig is, is het extra moeilijk te begrijpen waarom zoiets met een reden gebeurt. Maar van de heftigste tot de kleinste gebeurtenissen, ik geloofd toch echt dat ze allemaal met een reden gebeuren.

“I believe that everything happens for a reason. People change so that you can learn to let go, things go wrong so that you can appreciate them when they’re right, you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself, and sometimes good things fall apart so better things can fall together.” – Marilyn Monroe

En ik begrijp het helemaal als je nu midden in zo’n situatie zit, waarin je maar niet begrijpt waarom alles nou zo moet verlopen. Maar vroeg of laat zul je erachter komen waarom dingen zo hebben moeten verlopen. En geloof me, ik spreek uit ervaring. Ik heb zelf ook dingen meegemaakt, waar ik een paar jaar geleden helemaal niks van begreep, maar wat ik nu eindelijk wel begrijp. En nu ben ik ook blij dat dingen zo verlopen zijn, omdat ik nu best wel gelukkig ben met hoe mijn leven op het moment is. Dingen gebeuren altijd met een reden, maar de ene keer is het moeilijker om de reden te achterhalen dan de andere keer. Het heeft gewoon tijd nodig. En als je het erg moeilijk hebt met bepaalde dingen, praat er dan over. Je hoeft het echt niet met iedereen te delen, maar neem gewoon één of een paar mensen in je omgeving in vertrouwen en lucht je hart. Ik ben er zelf vorig jaar achter gekomen dat toen ik de dingen waar ik het moeilijk mee had, aan een paar vrienden had verteld en ik er een beetje met ze erover had gepraat, ik me een stuk beter voelde. 

Je moet weten dat het nu misschien wel wat minder gaat, het gaat beter worden. Het heeft misschien wat tijd nodig, maar vergeet niet dat alles met een reden gebeurt. En wanneer de tijd rijp is, zul je erachter komen waarom dit alles heeft moeten gebeuren. En dan kun je trots terugkijken op de periode waarin het moeilijk was, maar wat je toch maar weer doorstaan hebt. En uiteindelijk heeft het je ook nog sterker gemaakt.

4 Comments

 1. Emma 20.02.2016

  Mooi stukje! Ik denk zelf ook dat alles met een reden gebeurt, omdat ik geloof dat God boven alles staat en dus overal een bedoeling mee heeft. Maar sowieso is het zo dat je juist van de mindere perioden in je leven het meest leert! Liefs,

  Beantwoorden
  • Margriet 20.02.2016

   bedankt 🙂 en mooi gezegd. Ik geloof ook dat God boven alles staat en dat hij overal een bedoeling mee heeft. liefs,

   Beantwoorden
 2. Simone 20.02.2016

  Super mooi stukje en helemaal waar vind ik!
  God zal met jou ook echt een geweldig plan hebben.
  Love you❤️

  Beantwoorden
  • Margriet 20.02.2016

   Thanks 😊 love you too 😘❤️

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *