Je bent mooi zoals je bent

screenshot_2016-02-28-11-45-24-1

In tijdschriften, op social media, op reclameborden en overal om je heen zie je ze. Of het nou op of foto’s is of dat je ze in levende lijve ziet. Je ziet mensen. Mensen waar je soms of misschien wel vaak tegenop kijkt of een beetje jaloers op bent. Dan komen er bijvoorbeeld gedachten in je op zoals: ‘Was mijn haar ook maar zo mooi’ of ‘had ik maar zo’n mooi slank figuur.’ Ik denk dat dat soort gedachtes bij iedereen vaak of wel eens voorkomt. Het is ook niet makkelijk, omdat je altijd wel dingen om je zult zien die mooier of beter zijn dan bij jou. En in de wereld waarin we leven lijkt er zoveel van ons verwacht te worden. Alsof er van ons verwacht word dat we er zo mooi mogelijk en nog net niet perfect uitzien.

In de wereld waarin we nu leven is mooi zijn en schoonheid erg belangrijk. Je kan kleine dingen aan jezelf veranderen door make-up te gebruiken, maar je kan ook een stapje verder gaan en kiezen voor plastische chirurgie. Dan heb je ook nog de media, bepaalde websites en vele video’s die je vertellen hoe je zo snel mogelijk zoveel mogelijk kan afvallen en het perfecte figuur kan krijgen. Het is eigenlijk gewoon gestoord hoe erg dat mensen kan beïnvloeden en hoe ver mensen gaan om er maar nog mooier en beter uit te zien.

Nu wil ik niet zeggen dat het dragen van make-up verkeerd is. Make-up is iets ontzettend leuks en prachtigs. Je kunt er zoveel mee en het kan echt supermooie resultaten opleveren. Maar je moet wel goed oppassen waarom je make-up gebruikt. Gebruik je het omdat veel plezier hebt in het gebruiken van make-up of is het omdat je je op die manier minder onzeker voelt en er nog beter uitziet, ookal is make-up helemaal niet zo jouw ding. Dus gebruik je make-up omdat je ervan houd of omdat het voelt als een soort verplichting om mooier te zijn?

243689-your-perfect-the-way-you-are-quotes

De media vertelt ons steeds weer dat we niet mooi genoeg zijn zoals we zijn. Dat we moeten afvallen en een perfect lichaam moeten krijgen. Daarmee bedoel ik niet dat de media ons dwingt dat te doen, maar dat ze zoveel foto’s laten zien, die vaak ook nog eens gefotoshopt zijn, van mensen met een prachtig lichaam en een mooi gezicht. En dat word het blijkbaar een soort verwachting dat we er allemaal zo uit zouden moeten zien. Dat is blijkbaar perfect en je je moet blijkbaar streven perfectie, want eigenlijk zegt de media dat je anders niet goed genoeg bent. Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat er van nature iemand een perfect lichaam heeft. Iedereen heeft wel iets wat hij of zij zou willen veranderen.

En nu heb je een keuze. Je kan je tijd besteden om je druk te maken om dat ene ding aan je lichaam, waar jij je onzeker over voelt, je kan het veranderen door bijvoorbeeld afvallen of door gebruik te maken van plastische chirurgie, maar je kan er ook voor kiezen om jezelf te accepteren, je kan accepteren dat dat is wie jij bent en dat jij niet perfect hoeft zijn. Je bent mooi zoals je bent. En iets wat jij niet mooi vind aan jezelf, vinden anderen misschien juist wel mooi aan jou. Het is toch juist mooi dat we allemaal verschillend zijn en dat niemand perfect is. En luister niet naar de media, wanneer ze zeggen dat jij niet goed genoeg bent, want de enige die dat kan bepalen ben jij zelf. Luister naar jezelf en volg je hart.

You should know you’re beautiful just the way you are. And you don’t have to change a thing, the world could change its heart. No scars to your beautiful, we’re stars and we’re beautiful – Alessia Cara

Er is trouwens een video waarin Alessia Cara de boodschap van haar liedje ‘scars to your beautiful’ uitlegt en in die video komt ook een beetje naar voren wat ik met deze blogpost probeer te zeggen: Dat je jezelf moet accepteren zoals je bent en dat je niet hoeft te veranderen en gewoon van jezelf mag houden, zoals je bent.

Liefs, Margriet

1 Comment

  1. Simone 26.10.2016

    Wow Marg wat een super mooie blog. Trots op je😘

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *