December, Keulen & meer

Processed with VSCO with a9 preset

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat geschreven op mijn blog, omdat ik het erg druk met school heb gehad en nu is het eindelijk kerstvakantie! De afgelopen tijd heb ik al heel vee leuke dingen gedaan, waar ik graag wat over wil schrijven. Ik ben namelijk onder andere naar Keulen geweest met school, heb heel veel leuke sinterklaascadeautjes gehad, ben weer helemaal in de kerstsfeer en nog wel wat dingen.

Was leuk in Keulen vandaag! ❤

Een foto die is geplaatst door Margriet (@by.margriet) op

Another picture of last Friday when I was on a trip to Cologne (Köln) with school. It was such an amazing day.

Een foto die is geplaatst door Margriet (@by.margriet) op

Vrijdag 4 december ben ik naar Keulen geweest met school, omdat ik Duits heb. Het was een busreis van ongeveer 3 uur, best wel lang, maar dat was het zeker waard. We zijn eerst naar een of ander saai museum geweest, waar we gelukkig snel weer weg mochten en daarna kregen we een rondleiding door Keulse dom, wat een echt een prachtig gebouw is (zie de foto hierboven). Alleen van de rondleiding begreep ik niet heel veel, aangezien we alles in het Duits te horen kregen en zo goed is mijn Duits nou ook weer niet. Haha. Daarna mochten we nog wat rondlopen door het centrum van Keulen, waar ik natuurlijk, weer wat dingetjes gekocht heb en verder was er ook een kerstmarkt. De kerstmarkt was kleiner dan verwacht, maar het was alsnog leuk en ze hadden er in ieder geval lekkere wafels! En toen gingen we rond 7 uur weer richting huis, waar ik toen samen met een vriendin lekker naar het nieuwe kerstalbum van Pentatoenix heb geluisterd, terwijl bij het raam zittend, naar buiten staarde.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Datzelfde weekend was het ook het sinterklaasweekend, wat heel veel cadeautjes betekende. Ik heb heel veel leuke dingen gehad: een lichtgevende letter ‘M’, boeken, een dopper, een geurkaars, douchegel, eten en nog wel meer dingen. En ik ben er allemaal heel erg blij mee.

Toen begon het leren voor de toetsweek, wat echt ontzettend veel was. Gelukkig is het nu eindelijk vakantie. Ik heb afgelopen vrijdag (want toen had ik namelijk al vakantie, vanwege mijn best fijne toetsweekrooster) met vrienden afgesproken om te vieren dat het vakantie is en natuurlijk voor de gezelligheid. We hebben eerst wat (te dure) mooie jurken gepast en geluncht bij de V&D, daarna gingen we bowlen en daarna hebben we nog wat rondgehangen in het centrum. Daarna ging bijna iedereen weg. Alleen ik en een vriendin bleven over, want wij wilden allebei graag nog even gaan shoppen. En ik ben goed geslaagd. Ik heb een paar bruine laarsjes en een winterjas bij de H&M gekocht. Maar die 2 dingen zul je binnenkort nog wel zien langskomen op mijn blog. En toen ging ik rond 5 uur weer naar huis. Het was echt supergezellig!

Verder heb ik eind november ook voor het eerst een drankje bij de Starbucks gekocht. Het was een of andere soort chocolademelk. Het was best lekker, maar zodra ik er weer kom ga ik zeker weten een koffie kopen, want daar heb ik al heel veel goede verhalen over gehoord, en ik ben er zelf erg benieuwd naar.

Ik ben zelf dol op kerstmuziek en meestal begin ik al heel vroeg met luisteren, maar dit jaar was dat pas eind november. Dat lijkt voor sommige mensen misschien een normale tijd, maar meestal begin ik al met luisteren eind oktober/begin november. Ik heb een eigen playlist met kerstliedjes gemaakt op spotify, die ik graag met jullie wil delen.

En het is nu dus eindelijk kerstvakantie. Ik heb er heel veel zin in. Lekker kerst en oud&nieuw vieren met familie. Ik houd van al de muziek, de kleding, het eten, de sfeer en alles wat erbij komt kijken. Ook ga ik deze vakantie nog logeren en wafels maken met een vriendin, oliebollen bakken, met vrienden in januari nog even sinterklaas/kerst/oud&nieuw vieren (kan gewoon 🙂 ), nog meer shoppen, naar de musical ‘the bodyguard’, the maze runner: scorch trials kijken en nog wel meer.

Zo dat was even alles wat ik nog even kwijt wilde. Dus als je tot hier bent gekomen met lezen, dan ben je geweldig! Of nou eigenlijk niet alles. Op het moment ontploft mijn hoofd zowat, omdat ik zoveel te zeggen heb. Ik heb zoveel waar ik over wil schrijven. Maar ik zal het rustig aan doen en het allemaal goed verdelen. Binnen een paar dagen kun je weer een nieuwe blogpost verwachten. Ik zal er niet weer 1,5 maand over doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *