What music leaves behind


Bron

Ik ben dol op muziek. Wekelijks probeer ik weer wat leuke nieuwe liedjes te ontdekken. En na een tijdje verdwijnen die nummers weer uit mijn afspeellijst en worden ze weer vervangen door nieuwe liedjes. En er zijn altijd wel een paar liedjes (die je vroeger hebt geluisterd of op het moment luistert), die een bepaald gevoel bij je naar boven brengen of je doen herinneren aan een bepaalde gebeurtenis.

Het leek me wel leuk om daar iets dieper op in te gaan. Want hoe bijzonder is het eigenlijk wel niet, dat een simpel liedje gewoon bepaalde herinneringen of gevoelens naar boven kan brengen. Dat liedje is ook maar door een gewoon mens geschreven.

Als ik bepaalde liedjes op de radio wel eens terug hoor, denk ik vaak: wat zou ik graag terug willen naar dat moment, maar wat ik dan vergeet is, dat er toen ook minder leukere dingen waren. Op dat soort momenten voelen liedjes als een illusie. (Ten minste als het om herinneringen gaat.) Toch is het wel mooi, want op die manier zul je bepaalde dingen altijd goed blijven herinneren. En ja, het is goed dat je sommige liedjes je doen herinneren aan wat minder leuke gebeurtenissen uit je leven, want op die manier houd je wel een realistisch beeld van het leven. Het leven is nou eenmaal niet altijd goed en leuk.

Maar goed. Het leek me dan ook wel weer leuk om hier wat voorbeelden van mijzelf erbij te zetten. Dus ik heb even een paar liedjes opgezocht:

Het liedje waar ik het meest herinneringen aan over heb gehouden is ‘summer paradise’ van Simple Plan. Ik heb dit liedje heel veel geluisterd toen ik in 2012 op vakantie was in Zuid-Frankrijk. En iedere keer als ik dit liedje hoor, dan moet ik weer aan die mooie zomer denken.

Afgelopen winter ben ik wat meer indie muziek gaan luisteren. Een liedje dat toen één van mijn favorieten was, is ‘go outside’ van Cults. Ik kan eigenlijk niet echt beschrijven waar het me precies aan herinnert of welk gevoel het naar boven brengt. Het is een beetje een onbeschrijflijk gevoel.

Aan ‘I knew you were trouble’ van Taylor Swift heb ik ook wel wat verschillende herinneringen. Het liedje is onder andere een tijdje de ringtone van mijn telefoon geweest verder doet het me ook denken aan de periode, dat ik nog heel vaak ‘hitkrant’ las. Dat is een tijdschrift met allemaal celebrity nieuws en roddels.

En dan ten slotte nog ‘don’t you worry child’ van Swedish House Mafia. Ik weet niet hoe het komt, maar ik word altijd helemaal stil van dit nummer. En de goede beat maakt het nog extra krachtig.

– – – – – – – – – – – – – – — – – – – – – – – – – – – – – – –

En zo zou ik er nog wel wat kunnen noemen, maar vier vind ik wel weer genoeg voor deze blogpost. En nou ben ik eigenlijk heel benieuwd hoe het nou met jullie zit.

Welk liedje brengt bij jou herinneringen of gevoelens naar boven?

liefs margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *