My favorite Disney songs

Als ik naar Disney liedjes luister, krijg ik altijd een soort magisch gevoel van binnen. Disney zelf heeft gewoon iets magisch. Want zeg nou zelf: “rozen verwelken, schepen vergaan, maar Disney blijft altijd bestaan.” Zo is het toch? Misschien ken je dat magische gevoel bij de gedachte aan Disney wel en misschien ook niet. Dat maakt ook niet uit. Het leek mij gewoon leuk om mijn favoriete Disney liedjes te delen. Je moet ze ook gewoon een keer gehoord hebben.

Part of your world (The little mermaid)

‘Part of your world’ kan ik helemaal meezingen. Ik ken de hele tekst uit mijn hoofd en ik maak er zelfs allerlei gebaren bij.

Colors of the wind {Pocahontas}

Eerlijk gezegd heb ik de film Pocahontas nog nooit gezien. (Wil ik trouwens wel nog heel graag). Maar ik had dit liedje vroeger op een Disney cd staan en is het altijd al wel één van mijn favorieten geweest.

Let it go {Frozen}

‘Let it go’ is een veel nieuwer liedje dan de rest van mijn favoriete nummers en ook wel wat anders, maar ik vind het een erg leuk nummer en aangezien het ook een Disney liedje is, vind ik dat hij zeker in het rijtje thuis hoort.

TAle as old as time {Beauty & the beast}

Belle is altijd al mijn favoriete Disney films geweest. {En nee, dat zij de enige prinses met bruin haar was, is niet de enige reden} Ik denk trouwens dat ik liedje wel het meest magisch van allemaal vind. Zodra je de intro hebt gezien, begrijp je waarschijnlijk wel wat ik bedoel.

Diep in de zee {The little mermaid}

Dit is echt een typisch feel good liedje. En ik weet niet of het je is opgevallen, maar dit is eerste Disney liedje in het Nederlands van mijn lijstje met favorieten. De rest vind ik namelijk mooier in het Engels, maar ‘diep in de zee’ vind ik gewoon mooier in het Nederlands en dan ik hem ook gewoon helemaal meezingen.

A whole new world {Aladdin}

Dit is ook al zo’n lekker dromerig en magisch liedje. Veel meer heb ik er ook eigenlijk niet over te zeggen.

Can you feel the love tonight {The lion king}

Aangezien ik niet te veel in de herhaling wil vallen {wat ik eigenlijk al heb gedaan}, zal ik maar even zeggen, dat ik dit liedje dezelfde omschrijving kan geven als ‘Tale as old as time’. Ook dit liedje vind ik namelijk magisch en naast Belle & het beest vond ik ‘The lion king’ ook een hele mooie film.

For the first time forever {Frozen}

En dan alweer het laatste liedje. ‘For the first time in forever’ is net zoals ‘Let it go’ net wat anders dan mijn andere favoriete Disney liedjes. Dit liedje is wat meer musical-achtig, denk ik.

Hebben jullie nog een favoriet Disney liedje?

liefs, margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *