Music favorites #7


Bron: Tumblr

Een dag zonder muziek is een dag niet geleefd. Dat is hoeveel van muziek luisteren houd. Het leek me wel weer leuk om weer een aantal liedjes met jullie te delen, die ik op het moment erg leuk vind. En toen ik bezig was met het uitzoeken van wat liedjes, kwam ik erachter dat er best wel veel liedjes zijn, die ik op het moment leuk vind. En ik ben iemand die het moeilijk vind om te kiezen, dus het zijn dus veel liedjes. Maar hoe meer muziek, hoe beter, toch? 😉

Als eerst dit liedje gezongen door Machine Gun Kelly en Camilla Cabello. Meestal luister ik niet echt naar dit soort muziek. Ik luister meer naar de wat rustigere en akoestische popmuziek. Maar dit vind ik wel een mooi liedje. Ook vind ik Camilla’s stem erg mooi. Nu ze uit Fifth Harmony is gestapt, ben ik erg benieuwd naar haar muziek als soloartiest. We zullen het zien.

Luisteren naar dit nummer maakt mij zo ontzettend blij! Ik hou ervan. Afgelopen weekend ben ik achter het bestaan gekomen van dit liedje door de film ‘the edge of seventeen’, wat trouwens echt een superleuke film was om te zien een zeker een aanrader! In de videoclip kun je ook wat beelden van de film zien.

Ik ben achter dit liedje gekomen door de afspeellijst ‘mellow pop’ op Spotify, één van mijn favoriete afspeellijsten. Het is allemaal wat rustigere/akoestische muziek en daar houd ik echt van. Er staan veel leuke liedjes in die afspeellijst, maar deze was toch wel eentje die er voor mij echt uit sprong. Dit is niet de officiele versie van het liedje, maar de akoestisch piano versie. En nu  moet je weten dat ik echt een zwak heb voor pianomuziek. Echt waar, ik houd van dit liedje.

Dit is weer een rustig liedje, maar ook een liedje waar je helemaal van blij word. Het heeft een beetje ‘eiland-achtige vibes’, als je begrijpt wat ik bedoel.

Ik luister niet naar veel upbeat-achtige muziek. Dit is het echt type muziek, waarbij het meer om de beat draait dan om de tekst van het liedje. Ik luister niet naar veel van dat soort muziek, maar die liedjes waar ik dan luister vind ik dan ook echt erg leuk.

Nog een liedje dat ik ken dankzij de ‘mellow pop’ afspeellijst. Het luisteren hiernaar geeft me echt een rustig en relaxed gevoel.

Eigenlijk geldt voor dit liedje wel een beetje hetzelfde als voor het vorige liedje. Het is ook niet makkelijk om bij ieder liedje te omschrijven wat ik er allemaal mooi aan vind, als het bij bepaalde liedjes een beetje hetzelfde is. Maar ik doe mijn best.

Ik heb de afgelopen een periode gehad, dat ik ineens niet zo veel meer had met Ariana Grande. Ik ben daarvoor zo ongeveer 2 jaar fan van haar geweest en eind vorig jaar verdween dat langzamerhand een beetje. Maar toen luisterde ik afgelopen maand dit liedje en ik vind het echt een superleuk liedje. Dit liedje behoort echt tot de categorie liedjes, waarbij je je haarborstel, deodorant of iets anders pakt en gebruikt als microfoon en vervolgens helemaal gaat playbacken en meebewegen.

Dit is weer een rustig liedje (oh, wat verrassend). Volgens mij heb ik dit liedje leren kennen door mijn ‘discover weekly’ afspeellijst op Spotify. Dat is een afspeellijst met iedere maandag 30 liedjes gebaseerd op waar jij de afgelopen week naar hebt geluisterd. Echt superhandig! Dus als je van muziek luisteren en veel nieuwe muziek ontdekken houdt, dan raad ik je zeker aan om te overwegen om Spotify te nemen.

Al zo lang Faded uitgebracht is, staat het liedje al in mijn afspeellijst en nog steeds luister ik met veel plezier naar. Er is een tijdje geleden een versie gemaakt met een beetje aangepaste muziek en deze vind ik net wat mooier. Ik zou dit liedje trouwens zo graag willen kunnen zingen, maar het is zo hoog. Ik kan de toon gewoon niet aan. 🙁

Er zijn een aantal liedjes waarvan ik de akoestische versie wel mooi vind en de originele versie helemaal niet en dit liedje is daar een mooi voorbeeld van.

Ik luister amper naar muziek van The 1975. Maar dit liedje vind ik toch echt wel een prachtexemplaar. En ik weet niet of er nog meer woorden zijn, die kunnen omschrijven hoe leuk ik dit liedje vind.


Ed is terug met nieuwe muziek!! Jaaa, ik ben zo blij. Het afgelopen jaar ben ik steeds meer naar muziek van Ed Sheeran gaan luisteren en zijn muziek is zoveel voor mij gaan betekenen. Ik word er rustig, maar ook blij van. Zijn nieuwe album komt 4 maart uit en ik kan niet wachten. Alleen deze twee nieuwe liedjes van hem vind ik al helemaal geweldig.

Afgelopen jaar deed er een 12-jarig meisje mee aan America’s Got Talent met een zelfgeschreven liedje en haar ukelele. Ze kreeg na haar auditie al gelijk The Golden Buzzer. Daar was ik trouwens erg blij mee, want ze is zo ontzettend goed en getalenteerd. En ze is nog zo jong! Ze kwam ook al snel uit met een eigen album met zelfgeschreven liedjes. En dit is één van mijn favorieten.

Zoals ik eerder al zei, ik heb een grote liefde voor pianomuziek. En als er iemand een goede componist is, dan is het wel Ludovico Einaudi. Dit is zeker één van mijn favorieten van hem. Het lijkt me echt heel gaaf om ooit nog een keer naar een concert van hem te gaan.

Dit vind ik ook echt een geweldig liedje! Die vioolmuziek erbij maakt het nog net wat dieper.

Laatst kwam ik door een cover van iemand op Youtube dit liedje tegen en heeft echt een songtekst met een mooie betekenis.

Weer een leuk akoestisch liedje! Ik ben gewoon echt een grote liefhebber van akoestische muziek.

Het nieuwe album van Little Mix heeft aantal liedjes, die ik he-le-maal geweldig vind. Het zijn echt van die liedjes, waarop je lekker kunt losgaan. Dat is weer eventjes wat anders dan al dat akoestische.

En dan zijn we nu eindelijk aangekomen bij het laatste liedje: how far I’ll go gezongen door niemand minder dan Alessia Cara. Dit liedje vind ik ook echt zo ontzettend leuk! I love it so much! Het is het themaliedje van de Disneyfilm Moana, die ik nog steeds wil kijken.

Als je dit nog leest, dan wil ik je bedanken. Het waren misschien een beetje erg veel liedjes, maar ach ja, nieuwe muziek ontdekken is leuk toch? Ik denk dat we na deze blogpost wel de conclusie kunnen trekken, dat ik vooral veel luister naar rustige en akoestische muziek.

Naar wat voor muziek luisteren jullie vooral?

Liefs, Margriet

6 Comments

 1. Roos | Soitsrose 2.02.2017

  De meeste nummers kende ik al en vindt ik ook super!

  Beantwoorden
 2. Mei qi 4.02.2017

  Ooh Grace is echt een talentje. Mann echt niet normaal!!

  Beantwoorden
 3. Florence 4.02.2017

  Leuke liedjes! Ik ben helemaal weg van de nieuwe Ed Sheeran sONGS 🙂

  Beantwoorden
 4. Sarah 9.02.2017

  Jaaa, Ed Sheeran! Zo blij met die nieuwe muziek. Absoluut favoriet hier momenteel 🙂

  Beantwoorden
 5. Laura 11.02.2017

  RockaBYE <3 FIJNE LIEDJES! IK VIND ''WAKE UP WHERE YOU ARE'' HEEL TOF ATM.

  Beantwoorden
  • Margriet 12.02.2017

   Thanks voor de tip! Wat een leuk liedje. Ik heb ‘m gelijk aan mijn afspeellijst toegevoegd. 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *