Music favorites #6

Processed with VSCO with a9 preset

Ik wilde al een tijdje weer een aantal van mijn favoriete liedjes op een rijtje zetten, maar ik had eerst zoveel favoriete liedjes, dat ik er nog maar eventjes mee gewacht heb. En nu heb ik er dan eindelijk een aantal gekozen. Het zijn stuk voor stuk prachtige liedjes en ik wil ze graag met jullie delen.

Het eerste liedje ken ik dankzij een vriend van me en ik vind het een erg mooi liedje. En het heeft een hele mooie betekenis. Ik ga de betekenis ervan nu niet uitleggen, maar als je er toch benieuwd naar bent, kijk dan even naar deze video, waarin de betekenis wordt uitgelegd.

Sinds maart dit jaar ben ik een grote fan van Alex G. Ze is een zangeres en ze heeft inmiddels al aardig wat liedjes geschreven. Ook heeft ze een eigen youtube kanaal. Alex G is echt een geweldig mens. Ze is zo ‘echt’ en ze heeft altijd zo’n mooie boodschap. En zo is het ook met het liedje ‘showing up’. Van het liedje word ik ook altijd erg vrolijk. Oh ja, en ik zal zeker even naar Alex’s youtube kanaal kijken, als je haar nog niet kent, want ze is echt een geweldig mens en al haar liedjes en covers zijn stuk voor stuk prachtig en zeker de moeite waard om eens naar te luisteren.

Nog een ander liedje waar ik ook erg vrolijk van word is deze. Ik heb er een paar jaar geleden naar geluisterd, het liedje toen uit mijn afspeellijst verwijderd, en nu weer toegevoegd, omdat ik het nu ineens weer een heel leuk liedje vind.

Ik ben iemand die ervan houd om naar covers van liedjes te luisteren. En soms vind ik bepaalde covers zelfs mooier dan het origineel. En deze cover van Pillowtalk door Sofia Karlberg is daar een voorbeeld van. Wat heeft ze trouwens een geweldige stem zeg!

Dit liedje heb ik ontdekt via de spotify playlist ‘discover weekly’. Dit is een playlist, met aanbevolen liedjes voor jou, gebaseerd op de muziek waar je naar luistert. Op deze manier heb ik nog aardig wat leuke liedjes, zoals deze ontdekt.

Ik heb niet veel over dit liedje te zeggen, behalve dat ik het een geweldig liedje vind en het eigenlijk wel één van de favorieten van dit lijstje met mijn favoriete liedjes is.

Little Mix blijft me iedere keer weer verbazen met hun nieuwe muziek. Ze hebben zulke mooie liedjes en hun stemmen zijn ook zo mooi en fijn om naar te luisteren. Van naar dit liedje luisteren, kan ik zo stil worden.

Ik heb nog een cover die ik erg leuk vind. Het is een cover van No van Meghan Trainor gezongen door Alex G. Inmiddels ken ik het hele liedje uit mijn hoofd en iedere keer als ik er naar luister, zing ik mee en maak ik er de meest gekke gebaren bij.

Wat houd ik van dit liedje zeg. Het heeft een lekkere beat en is ook nog leuk om mee te zingen.

Ik ben achter het bestaan van dit liedje gekomen door de serie ‘Pretty Little Liars’ en het is zo’n mooi liedje. Het is heel rustgevend. Ik ken het liedje eigenlijk al 2 jaar, maar opeens ging ik er laatst meer naar luisteren en toen besloot ik het toe te voegen aan mijn afspeellijst.

Er is laatst een akoestische versie van lush life uitgekomen en ik ben er helemaal weg van. Het originele liedje vond ik al mooi, maar eigenlijk vind ik deze versie nog zoveel mooier. Ik houd van akoestisch. Ik houd ervan als muziek wat kalmer is.

Over 5 dagen komt het nieuwe album van Ariana Grande uit: dangerous woman. En ook dit liedje komt er op voor (is ook best wel logisch 😉 ). Maar even over het liedje. Het is echt niet normaal mooi. De hoge noten, die ze in dat liedje zingt zijn echt onwijs goed gezongen!

Ik val een beetje in de herhaling met bepaalde artiesten. I know. Maar dit is ook een erg mooi liedje van Little Mix. Ik heb er eigenlijk niet zoveel over te zeggen. Ik zou zeggen, luister er gewoon eens naar.

Iets wat jullie misschien niet weten is dat ik ook wel eens naar pianomuziek luister. En mijn favoriete pianoliedje is deze. Het is een liedje wat me aan de ene kant verdrietig kan maken, maar wat me aan de andere kant ook kan opvrolijken. Het liedje is trouwens alleen op Youtube te vinden.

Processed with VSCO with a9 preset

De laatste tijd ben ik wat meer gaan luisteren naar muziek van Sabrina Carpenter. En ik word er altijd best wel blij van. Vooral van dit liedje.

En dat waren alle liedjes. Het is erg laat nu ik dit schrijf, dus ik denk dat ik zo maar snel eens ga slapen. Ik hoop dat jullie weer wat nieuwe leuke muziek hebben kunnen ontdekken.

Liefs,

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *