30 day song challenge

Processed with VSCO with a9 preset

Iets wat ik al een tijdje graag wilde doen is de ’30 day song challenge’. En een paar weken geleden heb ik het eindelijk gedaan. Hierbij is het de bedoeling dat je een lijstje maakt van 30 verschillende soorten liedjes, zoals bijvoorbeeld een liedje van je favoriete album, een liedje waar je naar luistert als je verdrietig bent en nog wel veel meer.

Day 1 – your favorite song: Purpose – Justin Bieber

De challenge begon al moeilijk. Het begon namelijk met het kiezen van mijn favoriete liedje, en dat is een nogal lastige vraag. Ik heb veel zitten twijfelen en uiteindelijk heb ik gekozen voor purpose van Justin Bieber. Het is een liedje van zijn nieuwe album. Het liedje heeft een mooie rustige melodie (het is op de piano gespeeld en ik vind liedjes altijd nog leuker als er pianomuziek bij zit) en de betekenis van het liedje is ook erg mooi.

Day 2 – your least favorite song: Anaconda – Nicki Minaj

Hierover hoefde ik niet heel lang na te denken. Mijn minst favoriete liedje is sowieso anaconda van Nicki Minaj. Ik vind haar muziek meestal al helemaal niks, maar dit liedje vind ik toch wel het vreselijkst. Ten eerste gaat het echt nergens over en ten tweede klinkt het ook gewoon niet.

Day 3 – a song that makes you happy: The lazy song – Bruno Mars

Iedere keer zodra ik the lazy song van Bruno Mars hoor, kan ik niet meer stil zitten en zing ik lekker mee. Het liedje heeft gewoon een bepaalde sfeer waar ik iedere keer weer helemaal bij van word.

Day 4 – a song that makes you sad: Breathe me – Sia

Meestal word ik altijd een beetje down, een beetje verdrietig, als ik naar breathe me van Sia luister. Dat komt denk ik vooral door de wat verdrietigere melodie en daarnaast geeft de manier waarop ze de tekst zingt laat het nog verdrietiger klinken.

Day 5 – a song that reminds you of someone: Kronenburgenpark – Frank Boeijen

Kronenburgpark van Frank Boeijen doet me aan mijn vader denken. Hij vond dit liedje vroeger namelijk helemaal geweldig en hij luisterde er dan ook erg vaak naar. En daardoor hoorde ik ‘m dus ook best vaak. Alhoewel ik over het algemeen niet zo heel erg van Nederlandse muziek houd, vind ik dit liedje nog best oke.

Day 6 – a song that reminds you of somewhere: Summer paradise – Simple Plan en Sean Paul

In mijn hele leven ben ik al een stuk of 3 keer naar hetzelfde gebied in zuid-Frankrijk geweest en toen ik daar voor de 2de keer heen ging, luisterde ik veel naar summer paradise van Simple Plan en Sean Paul. En dat werd toen mijn favoriete liedje van dat moment en iedere keer als ik dat liedje weer eens luisterde, moest ik denken aan die zomervakantie in zuid-Frankrijk. En toen ik 1,5 jaar geleden weer naar hetzelfde gebied in Frankrijk ging, ben ik dat liedje weer veel gaan luisteren en nu is dat gewoon hét liedje, waarbij ik moet terugdenken aan de zomervakanties wanneer ik naar zuid-Frankrijk ben geweest.

Day 7 – a song that reminds you of a certain event: San fransisco – Stu Larsen

Ik heb ooit een keer zelf een lookbook gefilmd voor mijn blog. (dat doe ik dus nooit meer, het is gewoon te moeilijk om helemaal zelf te doen) En het liedje wat ik er toen onder had gezet was san francisco van Stu Larsen. Het filmen van zo’n lookbook is wel leuk om een keer gedaan te hebben, maar ik zou het niet snel nog eens doen. Ten minste in ieder geval niet met de camera die ik nu heb met nogal slechte filmkwaliteit, en als ik ooit nog een lookbook ga filmen ga ik het ook niet in m’n eentje doen, want ja zeg nou zelf, dat is toch gewoon moeilijk doen 😉 Maar ondanks alles ik heb er wel een leuke herinnering aan overgehouden.

Day 8 – a song that you know all the words to – Let it go – Demi Lovato

Een liedje die ik helemaal mee kan zingen? Ja, daar wist ik meteen al wel het antwoord op. Dat is namelijk let it go van Demi Lovato. Toen let it go uitkwam, vond ik het al een ontzettend leuk liedje, en nog extra leuk om mee te zingen, en nu vind ik het nog steeds een leuk liedje. Nu wel minder dan 2 jaar geleden, maar alsnog wel leuk.

Day 9 – a song that you can dance to: Electrified – Megan Nicole

Mij zie je niet snel dansen, maar als ik dan toch een liedje zou moeten kiezen om op te dansen, dan zou ik gaan voor Electrified van Megan Nicole. Het is gewoon een lekker vrolijk nummer.

Day 10 – a song that makes you feel asleep: E piu ti penso – Andrea Bocelli en Ariana Grande

Een liedje waar ik echt lekker van in slaap zou kunnen vallen is E piu ti penso van Andrea Bocelli en Ariana Grande. Je zou waarschijnlijk niet snel verwachten dat ik naar zo’n liedje zou luisteren, aangezien ik over het algemeen niet echt naar dat soort muziek luister. Maar dit liedje is een uitzondering. En ik vind het echt een heel mooi liedje. Ik word er altijd zo rustig van.

Day 11 – a song from your favorite band: Heart attack – One Direction

Het is niet zo dat ik echt fan ben van een bepaalde band, maar als ik zou moeten kiezen dan kies ik voor One Direction. Ik vind het best een leuke band namelijk en ik heb vroeger zelfs nog een korte periode gehad waarin ik fan van ze was. (Dat was zeg maar de fan fase waarin ik allemaal posters op mijn kamer van ze had hangen en zelfs een telefoonhoesje van ze had.) En ik heb gekozen voor het liedje heart attack. Het is echt één van mijn favoriete liedjes van hun van vroeger.

Day 12 – a song from a band you hate: Uma thurman – Fall Out Boy

Een band die ik echt haat, heb ik niet echt, maar er is wel een band die best wel populair is en die ik zelf echt niks aan vind. En dat is Fall Out Boy. Ik heb maar gewoon even een random nummer van hun uitgezocht en dat is uma thurman geworden.

Day 13 – a song that is a guilty pleasure: Baby – Justin Bieber

Dat is sowieso Baby van Justin Bieber. Ik weet dat de helft van de wereld inmiddels echt een hekel heeft aan dat liedje, maar ik vind het nog steeds een heel leuk liedje om naar te luisteren.

Day 14 – a song that no one would expect you to love: Mooie dag – Jayh

Zoals ik eerder al zei, meestal ben ik niet zo heel erg van de Nederlandse muziek maar er zijn enkele uitzonderingen. En eentje daarvan is ‘mooie dag’ van Jayh. Iedere keer als ik er weer naar luister word ik er vrolijk van.

Day 15 – a song that describes you: Little me – Little mix

Het is best moeilijk om een liedje te vinden dat jou omschrijft, maar toch had ik al aardig snel een liedje gevonden wat aardig bij mij past. Het is little me van Little Mix. Het gaat meer over hoe ik vroeger was, maar daarnaast is wat in het liedje gezongen word ook iets waar ik mezelf nog steeds wel eens op moet wijzen: dat je meer voor jezelf moet durfen opkomen, dus niet over je heen laten lopen en dat je helemaal niet zo onzeker over jezelf hoeft te zijn, omdat je hartstikke mooi bent.

Day 16 – a song that you used to love but now hate: Feest voor twee – Monique Smit

Bij sommige liedjes waar ik vroeger naar luisterde vraag ik me echt sterk af waarom ik er ooit naar geluisterd heb. Een voorbeeld hiervan is feest voor twee van Monique Smit. Ik kan het nu gewoon echt niet meer aanhoren.

Day 17 – a song that you hear often on the radio: Fight song – Rachel Platten

De afgelopen tijd heb ik vaak fight song van Rachel Platten op de radio gehoord. En ik ben het liedje nu behoorlijk zat aan het worden. Het is een mooi liedje met een mooie boodschap erachter. Daar hoor jij mijn niet over, maar ik heb er al naar geluisterd sinds december 2014, toen het liedje net was uitgekomen en afgelopen zomer toen het in Nederland ook echt populair werd, had ik fight song al vaak genoeg gehoord.

Day 18 – a song that you wish you heard on the radio: Here – Alessia Cara

Here van Alessia Cara zou ik wel vaker op de radio willen horen. Ik heb er de afgelopen dagen echt al heel vaak naar geluisterd. Alessia Cara is nog niet zo heel erg bekend. Ze is bekend geworden door covers te plaatsen op youtube en ik vind dat ze echt prachtig kan zingen.

Day 19 – a song from your favorite album: Kill em with kindness – Selena Gomez

Een favoriet album is moeilijk. Erg moeilijk. Maar na er even goed over nagedacht te hebben, ga ik denk ik toch voor Revival van Selena Gomez. En dan voor het liedje kill em with kindness. Ik heb juist voor dit liedje gekozen, omdat ik de booschap van het liedje echt heel mooi vind.

Day 20 – a song that you listen to when you’re angry – River flows in you – Yiruma

Als ik boos ben ga ik naar piano muziek luisteren, omdat het altijd zo lekker rustgevend is om naar te luisteren. Ik word er altijd helemaal stil en kalm van. Mijn favoriet is river flows in you van Yiruma. (Als je het trouwens leuk vind om naar piano muziek te luisteren raad ik je echt aan om eens naar liedjes van Yiruma te luisteren. Het is echt zo mooi!)

Day 21 – a song that you listen to when you’re happy: Shut up and dance – Walk The Moon

Als ik blij ben luister ik meestal naar shut up and dance van walk the moon. Dat vind ik altijd zo’n vrolijk liedje en als ik er naar luister word ik alleen nog maar vrolijker.

Day 22 – a song that you listen to when you’re sad: Classic – MKTO

Als ik me verdrietig  voel dan moet ik niet naar rustige muziek gaan luisteren, want daar ga ik me dan alleen maar slechter door voelen. Als ik me verdrietig voel luister ik meestal naar liedjes die me weer een glimlach op mijn gezicht geven. En een voorbeeld van zo’n liedje is classic van MKTO.

Day 23 – a song that you want to play at your wedding: Marry you – Bruno Mars

Marry you van Bruno Mars zou ik graag op mijn bruiloft willen. Niet dat het liedje zelf echt een hele diepgaande betekenis heeft, maar het heeft toch wel met trouwen te maken en het is gewoon een lekker vrolijk liedje.

Day 24 – a song that you want to play at your funeral: Can you feel the love tonight (instrumental) – Richard Clayderman

Eén van mijn favoriete Disney liedjes is can you feel the love tonight en ik zou het erg mooi vinden als de instrumentale versie ervan op mijn begrafenis gespeeld zou worden. Het is een heel rustgevend liedje.

Day 25 – a song that makes you laugh: Friday – Rebecca Black

Ik heb niet echt een liedje waarbij ik echt dubbel lig van het lachen, maar als ik dan toch een liedje moet kiezen, dan kies ik voor friday van Rebecca Black. Het liedje gaat gewoon echt nergens over en dat vind ik er wel grappig aan.

Day 26 – a song that you can play on an instrument: Jingle bells – Diana Krall

Ik vind het leuk om zo nu en dan eens te zingen, maar een instrument bespelen kan ik echt niet. Maar ik aangezien toch wel een liedje wil kiezen, kies ik voor jingle bells. Die zou ik met het nodige oefenen waarschijnlijk wel kunnen spelen op een xylofoon.

Day 27 – a song that you wish you could play: Try – Colbie Calliat

En als ik dan goed een instrument zou kunnen bespelen, dan zou ik graag try van Colbie Calliat willen kunnen spelen. Op de piano vind ik dat zo mooi klinken!

Day 28 – a song that makes you feel guilty: …

Dit is de enige waarbij ik echt geen liedje bij weet. Het wel een beetje jammer dat ik net bij een ding geen liedje weet, maar ook wel weer mooi aangezien ik geen liedje heb waarbij ik me schuldig voel als ik er naar luister.

Day 29 – a song from your childhood: Liefdeskapitein – K3

Dat is is zeker weten een liedje van K3. Vroeger was ik echt dol op K3 liedjes. (en stiekem nog steeds 😉 ) Eén van mijn favoriete liedjes van K3 was liefdeskapitein.

Day 30 – your favorite song at this time last year: I need your love – Madilyn Bailey

Dat weet ik nog heel goed, omdat ik dat vorig in mijn ‘q&a a day’ boekje heb opgeschreven. Ik vind deze cover van I need your love van Madilyn Bailey eerlijk gezegd nog veel mooier dan het orgineel. En na een jaar vind ik het nog steeds een geweldig liedje!

En dat was de 30 day song challenge. De challenge was moeilijker dan ik had verwacht en ik heb er ook aardig wat tijd in gestoken, maar het was wel heel leuk om te doen. Als je de liedjes van mijn lijstje nog eens wil beluisteren, dan kan dat hieronder. Ik heb namelijk een spotify playlist aangemaakt.

2 Comments

 1. Simone 23.01.2016

  Wow maar 1 keer Ariana Grande.
  Het is wel echt een hele leuke blog weer!😘

  Beantwoorden
  • Margriet 23.01.2016

   Haha ja bijzonder hè!? dankje 😊❤️‍

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *