Mijn workout routine

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik heb eigenlijk altijd wel een hekel aan sport gehad. Ik ben er gewoon niet zo goed in en ik heb er ook geen plezier in. Ik kijk dan ook meestal op tegen schoolsport en ik ben blij als ik dat weer gehad heb. Toen ik begin dit jaar had besloten gezonder te gaan leven, wilde ik dus eigenlijk ook meer gaan sporten. Er moest vast wel iets zijn wat ik leuk zou vinden. En ik heb wel wat leuke dingen gevonden om te doen. Ik begin nu al een klein beetje een routine te krijgen, en die wil ik maar al te graag met jullie delen.

 Ik probeer er naar toe te werken om iedere week vijf dagen te sporten, maar dat blijkt niet zo simpel te zijn als het lijkt. Ik sport dan van maandag t/m vrijdag en in het weekend hoef ik van mezelf niks te doen. Het weekend is er voor om lekker uit te rusten, is het niet?

Al het sporten wat ik doe, doe ik lekker thuis. Ik ga daarvoor niet naar de sportschool. Op maandag, woensdag en donderdag doe ik twee workouts van de meiden van de fitgirlcode, namelijk eentje voor abs/een mooie strakke buik en eentje voor mooie benen. Ik vind dit best wel leuk om te doen. De buikspieroefeningen zijn overigens pittiger dan de oefeningen voor de benen. De dingen die ik voor deze workouts gebruik zijn: een sportmatje (dit raakt ik je echt heel erg aan, als je allerlei oefeningen wil gaan doen), een fles wasmiddel en een basketbal. (de laatste twee dingen gebruik ik in plaats van een gewichtje bij bepaalde oefeningen voor de buikspieren.)

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op dinsdag en vrijdag ga ik hardlopen. Ik heb er nog niet altijd evenveel zin in, maar ik denk dat ik eerst gewoon even een beetje in het ritme moet komen. Ik merk altijd wel, dat zodra ik eenmaal aan het rennen ben, het toch wel een goed gevoel geeft. Voor het hardlopen gebruik ik de app Runkeeper en dit hardloopschema.

Ik merk dat ik sporten op deze manieren wel leuk vind en dat is wel goed nieuws.

liefs, margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *