Mijn favoriete series

watch series all day

Ik wil jullie vandaag graag voorstellen aan mijn favoriete series of beter gezegd: de series die ik op het moment volg. Ik vind dat het er nog niet zo heel veel zijn op het moment, maar het verschilt natuurlijk per persoon hoe je daar over denkt.

Pretty_little_liars_poster_season_2

Pretty little liars

De eerste serie die ik begon te kijken was pretty little liars. Dit is een dramaserie over 5 vriendinnen, waarvan er één is verdwenen (Alison) na een sleepover gehad te hebben. Een jaar later word haar dode lichaam in haar huis gevonden. Vanaf dan beginnen ze ook sms’jes te krijgen van ene ‘A’. A weet alles van ze. De vier vriendinnen proberen er tijdens de serie achter te komen wie A is en wat er nou precies met Alison is gebeurd. Het is een combinatie van drama, romantiek en veel spannende dingen. 6 januari beginnen de nieuwe afleveringen van seizoen 5b alweer.

Switched at birth

Switched at birth gaat over het leven van twee meisjes: Bay en Daphne. Ze komen erachter dat ze per ongeluk verwisseld zijn bij hun geboorte. Daphne woont samen met haar moeder. Ze hebben een eenvoudig leven. Ook is Daphne op jonge leeftijd doof geworden door een ongeluk. Bay heeft een wat luxer leven en ze woont samen met haar vader, moeder en broer. Ze is artistiek en ze heeft er veel talent in. Zodra de verwisseling van bij de geboorte bekend word vragen de ouders van Bay of Daphne en haar moeder bij hun willen intrekken, zodat iedereen elkaar beter kan leren kennen. Dit is het maar even kort gezegd, maar het is zoveel meer dan alleen dit. Het is vooral een combinatie van drama en romantiek. Vanaf 6 januari beginnen de nieuwe afleveringen van seizoen 3.

2014-05-01_20-02-51

The fosters

The fosters is ook echt een superserie! Het gaat over de familie fosters, het gezin van een lesbisch stel (Lena & Stef) met één eigen zoon (Brandon) uit een vorig huwelijk, een geadopteerde jongen (Jesus) en meisje (Mariana), die broer en zus zijn. Dit is al jaren zo. Nu worden er weer twee nieuwe kinderen erbij geadopteerd voor nog onbepaalde tijd. Het zijn Callie en haar jongere broertje Jude. Als Callie en Jude in het huis van de Fosters aankomen, worden Callie & Brandon verliefd op elkaar. Callie rent ook het liefst van alle moeilijke dingen in het leven weg. De serie draait ook om drama en romantiek, maar het gaat ook over adoptie en familie. Vanaf 19 januari beginnen de nieuwe afleveringen van seizoen 2b. Alle series die ik trouwens tot nu toe heb laten zien zijn van de Amerikaanse tv-zender ABC Family.

19 kinds and counting

19 kinds and counting is een compleet andere serie dan de vorige series die ik heb genoemd. Deze series is te zien op TLC en gaat over het leven van de familie Duggar. Jim Bob & Michelle hebben 19 kinderen, waarvan er inmiddels al 3 getrouwd zijn. Ook zijn er al 3 kleinkinderen. Het volgt hun dagelijkse leven. En geloof het is echt leuk om te kijken. Mij lijkt het echt pittig om voor 19 kinderen te moeten zorgen. De serie is al bezig sinds 2008, dus daar in huis zijn ze zeker wel wat camera’s gewend.

Once upon a time

Ik ben afgelopen zondag begonnen met het kijken van Once upon a time. Dit is een serie van ABC. Het gaat over het plaatjes Storybrooke, waar allerlei verschillende sprookjesfiguren leven, doordat een heks de tijd heeft stilgezet. Die leven dus allemaal nu in onze tijd. Ze weten niks meer van hun sprookjesleven van vroeger. Sneeuwwitje en Prince charming hebben toen in de sprookjeswereld nog een baby (Emma) gekregen vlak voordat de heks de vloek uitsprak. Er kon één persoon veilig gebracht worden door diegene in een magische boom te stoppen. Dat hebben ze met hun baby gedaan. Zij zou de enige zijn, die hun zou kunnen redden zodra ze 28 zou zijn. Op Emma’s 28ste verjaardag wenst ze dat ze niet alleen is op haar verjaardag en dan word er op de deur geklopt. Het is Henry, haar zoon die ze 10 jaar geleden weg heeft gegeven en toen is hij door iemand geadopteerd. Ze gaat met Henry mee naar Storybrooke, want Henry is geadopteerd door de burgemeester van Storybrooke (de heks). Henry is de enige die alles weet, omdat hij een boek heeft waar alles over de sprookjesfiguren in staat. Emma gaat samen met Henry op zoek naar een manier om de heks te verslaan/de vloek te verbreken.

En dat waren al mijn favoriete series alweer. Als ik klaar ben met once upon a time wil ik ook nog graag beginnen aan orange is the new black, new girl en misschien nog wel meer.

Wat zijn jullie favoriete series?

liefs.jpg

 

4 Comments

 1. alovelywish 17.12.2014

  Heeii, waar komt de serie ‘switched at birth’ op?
  x

  Beantwoorden
 2. alovelywish 17.12.2014

  mijn lievelings series zijn New girl en a life unexpected

  Beantwoorden
 3. […] aan The Fosters en ik ben nu bezig met het terugkijken van afleveringen van Once upon a time. Lees hier over mijn favoriete […]

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *