Lichtjes op mijn kamer

2014-23-11--20-26-57

Het is alweer eind november en het wordt steeds eerder donker buiten. Dan heb je twee opties om je kamer te verlichten: je kunt de felle bouwlamp, die aan het plafond hangt, aan doen of je gebruikt allerlei andere manieren van gezellige verlichting. Ik gebruik steeds vaker in de winter de laatste optie. Ik heb nu zoveel verschillende manieren van verlichting op  mijn kamer, dat je het wel een ware lichtjesfabriek mag noemen.

SAM_1919

Ik begin met iets heel simpels, een geurkaars. Ze geven mooi licht en je kamer gaat er ook nog eens lekker van ruiken. En het geeft je kamer gelijk een echte winter touch!

SAM_1921

Vorig jaar kocht ik deze kerstster op de bazaar van een kerk. Aan de achterkant zitten allemaal lampjes vastgemaakt. Hij geeft lekker veel licht en dat is een groot voordeel. Ik ben alleen nog wel plan de losse draadjes vast te plakken, want die vliegen alle kanten op. Het kost me trouwens altijd wel moeite om een plek te vinden waar de ster stevig kan blijven staan zonder om te vallen.

SAM_1922

Ik heb altijd wel een dienblad met dingetjes erop als decoratie op mijn kamer staan en daar staan waxinelichtjes met batterij heel leuk bij. Zo ziet het er lekker knus uit en hoef je ook niet bang te zijn dat er iets in de fik vliegt. Deze dingen zijn trouwens tegenwoordig zo’n beetje overal verkrijgbaar.

SAM_1925

2 jaar geleden kocht ik op vakantie in Frankrijk op een markt dit vrolijke schilderijtje of beter gezegd dit vrolijke doek met allemaal lichtjes erop. De batterij moet alleen nodig vervangen worden want het arme ding geeft nog amper licht. Het zijn trouwens allemaal gebouwen en andere bouwwerken van New York die er op afgebeeld staan. En het formaat is perfect!

2014-23-11--20-07-47

Vorig jaar heb ik deze sneeuwpopbol gekregen en als je ‘m aanzet, dan verandert hij steeds van kleur. Als hij uitstaat is hij trouwens paars. Maar ik vind hem echt helemaal geweldig! Ik zag ze afgelopen toevallig liggen bij de Markramer, dus daar zal hij wel vandaan komen.

2014-23-11--20-06-19

Ik heb twee van dit soort lampjes op mijn kamer. Er is alleen één groot verschil en dat is dat het ene lampje gewoon wit/geel licht geeft en het andere lampje ook een eigen afstandsbediening heeft om hem te laten veranderen in alle kleuren van de regenboog. Je kan de kleuren langzaam in elkaar laten overlopen, maar je kunt het ook zo doen dat het lampje iedere keer een random kleur doet, zodat je een heel druk effect krijgt. Helemaal geweldig hè?! Ik heb precies hetzelfde systeem onder mijn vensterbank, alleen dan in de vorm van een lange strip en die is dan van de Ikea.

En dat was het alweer. Ow, en ik heb trouwens niet echt een grote bouwlamp aan mijn plafond, maar allemaal spotjes. Toch geeft het uiteindelijk wel hetzelfde effect. Maar dit is dus ook een reden waarom ik zo van de winter houd: alle verschillende soorten verlichting die je kunt gebruiken.

liefs

2 Comments

  1. Rahma 23.11.2014

    Ziet er leuk uit!

    Beantwoorden
  2. Northflix 24.11.2014

    Wat sfeervol 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *