dingen die ik mis van vroeger

 

‘Vroeger was alles beter.’ Dat denk ik wel eens en ik ben vast niet de enige die dat wel eens denkt. Vroeger hoefde je je bijvoorbeeld veel minder zorgen te maken over allerlei dingen en was school een stuk minder moeilijk. Zo kan ik er nog wel wat noemen en dat is dus ook wat ik vandaag ga doen.

Verkleden. Vroeger hadden we thuis altijd een grote roze kist vol met verkleedspullen. Er zaten complete prinsessenjurken in, maar ook simpele kroontjes. Echt allerlei meidendingen. Als ik daar aan terugdenk, word ik weer helemaal blij. Ik vind het stiekem wel een beetje jammer dat ik al die dingen niet meer pas.

School was zoveel makkelijker. Vroeger op de basisschool dacht ik altijd dat ik het allemaal zo zwaar had, maar ik heb wel eens van die dagen dat ik gewoon weer basisschoolstof zou willen krijgen. En ik woonde trouwens ook maar 1 minuut loopafstand bij school vandaan en nu moet ik een halfuur tot drie kwartier fietsen.

De kinderprogramma’s. Vroeger had je zulke leuke kinderprogramma’s op tv. Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘de Tweenies’ of van de oude versie van ‘de wereld is mooi’. Tegenwoordig zijn al die kinderprogramma’s zo ontzettend overdreven.

K3. Ik heb k3 altijd zo ontzettend leuk gevonden. Ik had bijna al hun cd’s en ik ben ook naar wat concerten van hun geweest. En ik had ook nog een paar films en wat kleding van ze. Maar zeg nou zelf welk jong meisje was op dat moment nou geen fan van k3. Sinds Kathleen is weggegaan, vind ik het net zoals bij de vorige, erg overdreven geworden.

Geen zorgen over hoe ik eruit zie. Vroeger droeg je geen make-up en gebruikte je niet allerlei verzorgingsartikelen. Mijn morning routine was toen als volgt: eerst aankleden, dan mijn tanden poetsen, dan ging ik ontbijten voor de tv terwijl mama mijn haar deed en dan ging ik naar school lopen. En toch moest ik me altijd haasten. Haha! Ik stond gewoon zo laat mogelijk op.

Kinderfeestjes. Natuurlijk kun je nu ook nog gewoon een verjaardagsfeestje houden, want dat doe ik ook nog gewoon, maar vroeger bedachten de moeders de leukste dingen. Neem een voorbeeld aan een hoogteparcours, naar een kasteel, knutselen, een discofeestje, een slaapfeestje, zwemmen, een fotoshoot en nog veel meer van dat soort dingen.

De Julianatoren. Misschien ken je en misschien niet, maar de Julianatoren is een kinderpretpark in Apeldoorn. Met twee muizen als mascottes. Ik ben er in mijn kindertijd vaak heen geweest en het was altijd zo ontzettend leuk. Ook had je daar altijd dezelfde voorstelling, dus die kon ik na een tijdje wel dromen.

Woensdagmiddag vrij. Volgens mij is het op de meeste basisscholen wel de gewoonte dat je woensdagmiddag vrij bent. Ik was dus iedere woensdag na 12:15 vrij en dan had je gewoon de hele middag om bijvoorbeeld met iemand af te spreken, te sporten of gewoon iets voor jezelf te doen.

Spaaracties van de supermarkt. De supermarkten kwamen altijd met de leukste verzamelacties aanzetten. Dan dwong je je ouders gewoon om alleen bij die ene supermarkt dingen te kopen, zodat jij verzameling compleet kon maken.

Met playmobil spelen. Ik had altijd onwijs veel playmobil. Het was het speelgoed waar ik altijd mee speelde en ik bleef maar nieuwe dingen van playmobil kopen.

Disney on ice. Ieder jaar organiseert Disney een show op het ijs met een bepaal Disney thema. Het was allemaal zo groots en gaaf, dat ik me er echt nog goed dingen van kan herrinneren. Het was gewoon magisch, maar dat is Disney hè?!

Spelletjes spelen op mijn DS. Vroeger was ik ook helemaal dol op mijn ds. Het was een beetje mijn laptop/smartphone van toen. Ik had superveel spelletjes en dan verzon ik zelf gewoon hele verhaallijnen bij spelletjes. Ik had trouwens een roze. 🙂

Ik hoop dat jullie het een beetje herkenbaar vonden. Laat het me weten!

liefs, margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *