Diary: dagje naar Amsterdam

Fotor0605192933

Zaterdag ben ik naar Amsterdam geweest, vanwege mijn vaders verjaardag. Het was mijn eerste keer in Amsterdam en ik vond het echt super. En het leek met leuk om er in een soort van diary te schrijven wat ik alemaal gedaan heb. Ik heb trouwens veel foto’s gemaakt en die wilde ik graag met jullie delen. Enjoy!


SAM_0419

Als eerst gingen we met de trein naar Amsterdam. Het was ‘s morgens al lekker warm en daar was ik blij mee 🙂 We zouden als eerst naar het scheepsvaartmuseum gaan lopen en dat gingen we dus gelijk doen. Ondertussen ik heb ik een beetje foto’s gemaakt en deze was daar eentje van.

SAM_0421

Onderweg liepen we langs echt een mega hotel 😉 Ik vond het wel een mooi plaatje.

SAM_0424

Ook liepen we over een brug boven de grachten. Ik vind al die Amsterdamse huisjes aan de grachten er altijd zo grappig uitzien. Love Amsterdam!

SAM_0457

En na 20 minuten lopen kwamen we bij het scheepsvaartmuseum aan. Dat was ongeveer om 10 uur. dit was dus de voorkant van scheepsvaartmuseum.

SAM_0426

Eenmaal bij het scheepsvaartmuseum aangekomen kwam je in een hele grote hal terecht wat een soort van glazen koepel dak had, waar allemaal grijze dingen over elkaar zaten. Sorry dat ik het zeg, maar naar aanleiding van het vorige plaatje en dit plaatje geeft het toch wel een beetje een gevangenis look 😉

SAM_0439

We hebben eerst een poosje door het museum gelopen, dat verdeeld was in 4 gedeeltes: noord, oost, zuid en west. Nadat we twee gedeeltes gedaan hadden, hadden we honger gekregen en dus gingen we in het restaurant van het museum iets eten en drinken. Ik nam een mini pizza met cola.

SAM_0448

Toen we daarna weer door het museum liepen, kwamen we dit tegen. En ik vond het er gewoon grappig uitzien en dus moest ik er wel even een foto van maken.

SAM_0449

Toen we verder liepen zag je een hele zwarte sterrenmuur met allemaal sterrenbeelden. Dit moet dan de zwaan voorstellen. En ja aangezien ik zo van mijn achternaam heet. Funny!

SAM_0453

Oh ja, en dan ten slotte nog even een vage foto in het museum met m’n kleine zusje. Cute 🙂

SAM_0431

 

Oh ja, en er was trouwens buiten ook nog zo’n mega schip. Helemaal bovenaan zie je m’n andere zusje.

SAM_0458

En toen we eindelijk klaar waren met het scheepsvaartmuseum gingen we met een rondvaartboot door de Amsterdamse grachten. Het was inmiddels alweer 2 uur. Wij nemen de route die de ‘purple line’ heette. Ik zat naast mijn jongste zusje. Ze verveelde zich en dus mocht ze even op mijn mobiel. Het was er trouwens echt stikheet. Vooral ook omdat we helemaal achteraan zaten.

SAM_0459

Tijdens de rondvaart kwamen we onder andere weer langs van die typische Amsterdamse grachten huisjes die heel smal en hoog zijn. Je ziet het trouwens niet op deze foto, maar toen we bij de Anne Frankhuis halte stopten, ging zo’n beetje iedereen uit en de boot werd gelijk weer gevuld met allemaal mensen die bij die halte zaten te wachten. En er zaten alleen maar buitenlanders in de boot en wij waren als enige Nederlanders ;(

SAM_0465

Daarna stapten we bij het centraal station weer uit en gingen we richting de Kalverstraat en het Rokin lopen. Daar ligt de dam ook bij. In een grote, lange straat tussen de dam en het centraal station zat een mc donalds waar we even langs gingen voor iets lekkers. Ik nam de iced smoothie in de smaak: aardbei-banaan. Lekker koel 🙂

SAM_0466

En toen liepen we dus richting de dam, en omg wat is dat een groot plein en zo druk dat het daar was. We liepen snel verder richting de Kalverstraat. We hadden niet heel veel tijd meer, dus heb ik niks meer kunnen kopen ;( Ik ben wel even naar binnen geweest bij de Pull & Bear, Bershka en de Claire’s. En ik vind de Claire’s echt zo’n leuke winkel. Ik ga sowieso in de zomervakantie terug om daar lekker veel te shoppen. We liepen terug via het Rokin, weer over de dam richting het centraal station. Het was best wel een eind terug lopen. En toen gingen we weer terug met de trein. Ik vond het een superdag. We zijn daarna trouwens nog ergens in Muiden wezen eten, wat trouwens echt een mislukking was. De spareribs die ik kreeg was zo vet en smerig. Maar ja, ik hoop dat jullie mijn diary leuk vonden.

liefs-margriet.jpg

 

2 Comments

  1. Daphne 7.06.2014

    Leuk! Jammer dat je niks kon kopen!
    Liefs,

    Beantwoorden
  2. […] 21 gezien, die daar net nieuw was en zijn we wat verkoelends wezen halen bij de Mac Donalds. Lees hier het artikel over mijn dagje in […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *