Diy: Postcards tell it all

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik kwam vlak voordat ik op vakantie ging op het idee om een notitieboekje vol te plakken met allemaal ansichtkaarten die ik koop in landen en steden waar ik kom. Je zou het kunnen zien als een reisdagboek in ansichtkaarten. Zoals altijd bij mij, is ook deze Diy erg simpel.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wat heb je nodig?

  • schaar
  • schriftje of notitieboekje
  • ansichtkaart(en)
  • stempelset (die van mij kocht ik bij de hema)
  • Inktpotje (ik weet niet precies hoe het heet)
  • Tape

Wat moet je doen?

Stap 1 Pak de stempels erbij die je nodig hebt om de tekst op de voorkant te maken. Mijn tekst is: ‘postcards collection’, maar je kan er natuurlijk ook iets anders opzetten als je iets leukers weet.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Stap 2 Druk de stempels nu om de beurt in de inkt en druk ze dan op het schriftje.

Stap 3 Als de inkt is opgedroogd, wat niet heel lang zal duren, gaan we het boekje nog een beetje opfleuren. Hiervoor gebruik een rolletje tape. Ik knip de stukken tape af, die ik nodig heb en de plak ik de tape op. Je kan zelf weten hoeveel tape je gebruikt en waar je het allemaal opplakt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Stap 4 Dan zijn we klaar met de buitenkant en zijn we alweer aangekomen bij de laatste stap: de binnenkant. Als je ansichtkaarten hebt van plekken waar je bent geweest, dan kun je die in je boekje plakken en anders moet je nog even wachten totdat je weer ergens heen gaat. Je moet het boekje wel overdwars leggen om de ansichtkaarten op te plakken anders past het in de meeste gevallen namelijk niet. Onder de ansichtkaarten kun je nog de data zetten dat je op die plekken was.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik ben erg blij met mijn gepimpte schriftje, dat nu gelijk ook een functie heeft gekregen. Ik kocht nooit echt ansichtkaarten, maar daar gaat zeker weten verandering in komen!

liefs-margriet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *