Column • Winning isn’t everything

Afgelopen vakantie heb ik veel nagedacht over allerlei verschillende onderwerpen. En het leek me wel leuk om wat columns te schrijven over die verschillende onderwerpen. Ik heb nog even getwijfeld of ik het wel zou doen, maar het leek me uiteindelijk toch wel leuk en goed om mijn mening met jullie te delen. De eerste column gaat over winnen. Iets wat sommigen heel belangrijk vinden en iets wat anderen weer totaal niet belangrijk vinden.

Vroeger toen ik nog een klein meisje was, vond ik altijd geweldig om te winnen. Iets waar ik zeker weten niet de enige in ben geweest, want bijna ieder kind vind het wel geweldig om te winnen. Ik weet nog dat ik een keer aan een Barbie kleurwedstrijd had meegedaan samen met mijn nichtje en dat we die toen hadden gewonnen. En ik was toen zo trots, dat ik die wedstrijd had gewonnen. Het voelt altijd zo goed als je iets gewonnen hebt. Winnen laat je bijzonder voelen, want jij bent gekozen uit vele andere mensen.

Vroeger speelde ik wel eens mens-erger-je-niet met wat kinderen, en als ik dan bijvoorbeeld had gewonnen zag je verschillende reacties van degenen die verloren hadden. De een zat er verdrietig kijkend voor zich uit te staren, de ander was er wel oké mee en weer een ander was dwars en boos. Al die reacties alleen maar omdat ze niet gewonnen hadden. Zo zie je dus wat voor een grote invloed winnen op mensen kan hebben.

Vroeger was winnen nog wel een aardig belangrijk voor mij, maar de afgelopen tijd heb ik geleerd, dat winnen er eigenlijk helemaal niet toe doet. Natuurlijk is het leuk om te winnen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het nog wel erg leuk vind om te winnen. Maar het is niet zo dat ik vals zou spelen of andere slechte of oneerlijke dingen zou doen om maar te kunnen winnen.

Sommige mensen leven voor het winnen. Ze willen overal de beste in zijn. Maar als dat het enige is waar je om geeft in het leven, dan zul je nooit echt gelukkig zijn, want je wil altijd meer winnen. Dus wat ik jullie graag wil laten weten is, dat een keertje winnen best leuk kan zijn, maar laat het ‘winnen’ en ‘de beste willen zijn’, niet je leven overnemen, want diep van binnen word je daar alleen maar ongelukkig van.

Liefs, Margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *