Lipgloss, lippenstift of lippenbalsem?

Lipgloss, lippenstift of lippenbalsem? Wat vind jij eigenlijk fijner? Het zijn drie lipproducten die aan de ene kant zoveel op elkaar lijken, maar aan de andere kant ook weer zo erg verschillen van elkaar. Ik ga aan jullie proberen uit te leggen wat lippenstift, lipgloss en lippenbalsem nou eigenlijk voorstellen. En op die manier ga ik dus ook de verschillen tussen lipgloss, lippenstift en lippenbalsem voor jullie even op een rijtje zetten. Vraag je je af wat voor jou nou het meest prettig is, lees dan snel verder.

Lipgloss

Er zijn in totaal drie verschillende soorten lipglossen. Je hebt lipgloss in een tube, in een buisje met applicator en in een buisje met een kwastje. Dat laatste komt dan nog wel het minst van allemaal voor. Lipgloss is om het even kort en duidelijk te omschrijven een dun en vloeibaar goedje. Naast dat ze natuurlijk in oneindig veel kleuren te verkrijgen zijn, zijn ze ook in verschillende geuren en smaken te verkrijgen. Alleen doordat lipgloss bijna geleiachtig is, vervaagt de kleur best wel. Daarmee bedoel ik dat het wel in de richting van die kleur komt, maar het komt natuurlijk niet zo matterend over als bij lippenstift. Meestal glimt lipgloss wel mooi. Lipgloss blijft overigens minder lang zitten dan lippenstift, maar als je dat af en toe een beetje bijwerkt merk je daar niks van.

Lippenstift

Een lippenstift is een staafje bestaande uit een substantie. En met een substantie word dan het spul bedoelt dat je op je lippen aanbrengt. De lippenstift zit in een kokertje met een dop en een draaisysteem om het staafje omhoog te brengen. Lippenstiften hebben de laatste jaren dikwijls een zonnefactor ingebouwd die de lippen beschermt tegen dagelijkse inwerking van schadelijke stralen. De meeste zijn ook hydraterend. Het meest fijne aan lippenstiften vind ik dat ze je lippen een hele mooie en duidelijke matte kleur geven.

Lippenbalsem

Dan nog even over de lippenbalsems. Lippenbalsem is een harde zalf of was die in potjes of kokertjes worden verkocht. De lippenbalsem in de kokertjes hebben hetzelfde systeem als een lippenstift en de lippenbalsem uit de potjes kun je met een kwastje of je vinger aanbrengen op je lippen. Ze worden vooral gebruikt door mensen met droge of schrale lippen, maar een lippenbalsem kan ook heel verzorgend zijn. Het bekendste merk in Nederland van lippenbalsems is op het moment Labello. Ze hebben lippenbalsems in allerlei kleuren (die meestal niet echt kleur afgeven), geuren smaken. Er wordt soms gezegd dat lippenbalsem een verslavende werking kan hebben en dat mensen die het middel gebruiken het steeds weer moeten gebruiken, omdat ze anders al snel weer droge en pijnlijke lippen krijgen. Lippenbalsems worden trouwens door zowel mannen en vrouwen gebruikt. Dit in tegenstelling tot lipglossen en lippenstiften.

Dan nog even kort het grote verschil tussen deze lipproducten omschreven in een paar zinnen. Het grote verschil tussen deze drie dingen is dat er een heel groot verschil zit tussen de samenstellingen van deze producten. Lipgloss heeft een beetje geleiachtige structuur, terwijl lippenstift en lippenbalsem juist meer een wat stevigere structuur heeft. Ik weet niet echt hoe je dat laatste moet omschrijven. Verder is mijn mening dat lippenbalsem verzorgend is, dat lipgloss leuk is voor feestjes en dat soort dingen en dat het lippenstift het meest geschikt is voor je dagelijkse look. En dat is dus mijn mening, dus misschien denk jij daar wel heel anders over. En dit was het alweer voor deze keer. Ik hoop dat jullie het leuk vonden.

2 Comments

  1. Rahma 14.09.2014

    Leuk artikel en erg handig!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *