How to: make-up kwasten reinigen

SAM_1233

Als je make-up gebruikt, dan gebruik je automatisch ook kwasten. En doordat je de kwasten iedere keer weer in de make-up doopt, gaan ze natuurlijk helemaal onder de make-up zitten. Als je je kwasten dan nooit wast dan is het voor jou waarschijnlijk de normaalste zaak van de wereld dat ze er helemaal onder zitten en vet zijn. Dat is eigenlijk niet zo fris en dus is het wel slim om je kwasten te reinigen. Vandaag ga ik jullie uitleggen hoe je het beste je kwasten kunt reinigen.

SAM_1237 SAM_1236 

Ik gebruik de Kruidvat kwastenreiniger. Het is een paars gekleurde vloeistof en op het etiket staat duidelijk vermeld wat je moet doen. Je kan het iedere dag gebruiken om je kwasten schoon te maken, maar één keer in de week, wat ik doe, is ook goed. Als je het maar regelmatig gebruikt.

SAM_1231

Dit zijn de kwasten die ik ga schoonmaken deze keer. Het reinigen werkt als volgt: breng een beetje van het spul aan op een droge tissue. Wrijf de kwast hierin voorzichtig schoon tot hij niet meer afgeeft. Laat de kwast vervolgens in de lucht drogen en spoel hem dus niet uit!

SAM_1232 SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dan wil ik jullie nog even het verschil laten zien met mijn kwasten voor en na het reinigen. Je ziet dat de oogschaduwkwast erg is opgeknapt. Die heeft zijn roze kleur weer helemaal terug. Van de foundationkwast lijk je het iets minder goed te zien, maar toch is dit ook een groot verschil. Het is trouwens de eerste keer dat ik dit gedaan heb en het kost je eigenlijk bijna geen tijd. Het ligt natuurlijk wel aan de hoeveelheid kwasten die je moet reinigen, hè?!

Naast de kruidvat heb je natuurlijk veel meer merken die een kwastenreiniger in het assortiment hebben, dus heb je er één van een ander merk laat het me dan even weten. Ik ben wel benieuwd!

liefs, margriet

1 Comment

  1. Rahma 1.11.2014

    Handig artikel!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *