Column: hoe ik over make-up denk

Iedereen is verschillend. Sommige meiden zien echt niks in make-up en anderen zijn er dol op. Ik wil jullie graag laten weten hoe ik over make-up denk.

Ik ben ben begonnen met make-up dragen toen ik 12 was. Dat was toen alleen nog maar een beetje mascara, maar dat veranderde langzamerhand. Na een poosje ging ik ook lipproducten gebruiken. Eerst lipgloss, maar nu draag ik op gebied van lipproducten alleen nog maar lipstick en lippenbalsem. En toen kwamen er ook nog allerlei andere make-up producten bij. Ik ben dol op make-up, maar ik moet nog veel leren. Zo kan ik nog maar sinds kort een beetje fatsoenlijke winged eyeliner aanbrengen. En mij zie je nog niet rondlopen met een prachtige nude of smokey ooglook. Het is allemaal een kwestie van oefenen.

Ik vind make-up erg leuk en handig om te gebruiken, zoals ik al eerder zei. Mijn favoriete make-up producten zijn op het moment mascara en wenkbrauwpotlood. Dat zijn producten waar ik iedere dag gebruik van maak. Verder draag ik er ook meestal nog wat foundation en iets voor op mijn lippen erbij. Maar oké, ik wilde het dus het graag nog even hebben over mijn mening op gebied van make-up. Ik een aardig poosje geleden een meisje uit de brugklas lopen en ze had zoveel oogpotlood op, dat ik echt wel even schrok. Ik vind dat je bepaalde make-up nog niet te jong kan dragen. Als 14-jarige ga je bijvoorbeeld niet met een hele uitgebreide ooglook rondlopen. Terwijl ik dat voor iemand van 16 gewoon normaal zou vinden. Welke make-up allemaal geschikt voor je is om te dragen, ligt dus ook aan je leeftijd.

Iedereen die opmerkingen maakt over hoe nep make-up wel niet is, heeft het hartstikke fout. Je maakt jezelf alleen wat mooier. Je gaat jezelf er zelfverzekerder door voelen. Je zelfverzekerde gevoel moet daar natuurlijk niet volledig van afhangen, maar een meisje mag zich ook wel eens wat zelfverzekerder voelen. Ik zou me geen wereld zonder make-up kunnen voorstellen. Het zou veel te kaal zijn, want make-up fleurt iedereen op.

liefs-margriet.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *