4 manieren om nagellak te verwijderen

SAM_1890

Tegenwoordig zijn er veel verschillende middeltjes om nagellak te verwijderen. Toevallig heb ik op het moment vier verschillende middeltjes in huis. Ze zijn allemaal zo verschillend en de ene werkt nou beter dan de andere. Ik heb er dus 4 getest en lees maar gewoon verder voor het resultaat.

SAM_1279  SAM_1280

Ik begin met het testen van de ‘superheroes nail polish remover’ van Essence. Deze is ooit een deel geweest van de ‘superheroes’ trend editie van Essence. Ik weet dus niet over er op dit moment in de winkels iets soortgelijks verkrijgbaar is. Het spul zelf is lichtpaars met glitters, en hoewel die glitters me nogal irriteren vind ik het erg fijn spul. Je brengt gewoon een beetje aan op een watje en verwijder je daar wrijvend de nagellak mee. Zorg er wel voor dat je hard genoeg drukt, want anders lukt het bij dit product niet echt.

SAM_1276   SAM_1278   SAM_1277

Dan heb je de ‘dip & clean nail polish remover’ van de Hema. Dit is zo’n potje met van dat zachte zwarte spul aan de binnenkant, waarin je je vinger moet dopen. Als je 15 seconden lang je vinger tussen het zwarte spul beweegt, dan zijn je nagels weer helemaal schoon. Ik vind dit zelf een hele prettige manier.

SAM_1281   SAM_1284   SAM_1282

Dan heb je de de ‘nagellak remover pads’ van de Action. Er zitten 30 pads in en je hebt ze in verschillende geuren. Ik heb voor de geur, aloë vera gekozen. Er staat duidelijk op dat er geen aceton in zit en dat is heel goed, want aceton is eigenlijk heel slecht voor je nagels. Bij het verwijderen van de nagellak gebruik je dus één zo’n pad. Je moet hierbij wel je nagel in de pad gedrukt houden om de nagellak van de andere nagel te verwijderen. Dit komt doordat de pad erg dun is. Verder is deze natuurlijk ook ontzettend handig om mee te nemen.

SAM_1883.jpg   SAM_1887   SAM_1886

En dan hebben we ten slotte nog de soort nagellak remover die de meesten van jullie waarschijnlijk gebruiken. Hiermee bedoel ik de waterige nagelllak remover, zoals ik het maar even noem. Ik heb er eentje van de Etos. Dit moet je ook weer met een watje verwijderen. Bij deze nagellak remover moet je er alleen oppassen dat de remover niet doorlekt, want het is nogal een groot gaat waar de remover doorheen gaat. Het is wel vergelijkbaar met de ‘dip & clean nail polish’ van de Hema. Alleen is die dan slechter voor je huid, maar wel weer sneller.

Ik ga geen top 4 maken met een beste en een slechtste, dat zou ik namelijk veel te moeilijk vinden. Iedere nagellak remover heeft zijn voor- en nadelen. De tip die ik jullie wel wil meegeven is dat je het best nagellak remover zonder aceton kunt kopen, omdat dat gewoon best wel slecht voor je nagels is. Ik ben daar zelf kort geleden achter gekomen.

liefs-margriet.jpg

2 Comments

  1. Sofie 9.11.2014

    Bedankt voor de nuttige tips!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *